Hans Man in 't Veld, bevlogen alleskunner in de toneel- en theaterwereld, ontving van burgemeester van Bergen en juryvoorzitter Hetty Hafkamp de Victoriefonds Oeuvreprijs.
 Hans Man in 't Veld, bevlogen alleskunner in de toneel- en theaterwereld, ontving van burgemeester van Bergen en juryvoorzitter Hetty Hafkamp de Victoriefonds Oeuvreprijs.

Hans Man in 't Veld ontvangt Victoriefonds Oeuvreprijs

BERGEN - Hans Man in 't Veld, bevlogen alleskunner in de toneel- en theaterwereld, ontving 12 september van burgemeester van Bergen en juryvoorzitter Hetty Hafkamp de Victoriefonds Oeuvreprijs.

"Al ruim vijftig jaar is Hans Man in't Veld een bevlogen alleskunner in de toneel- en theaterwereld. Overal waar hij werkt, maakt hij indruk door de bijzondere producties die onder zijn bezielende leiding tot stand worden gebracht", lichtte Hafkamp namens de vakjury toe.

Bleekneusjes

Hans Man in't Veld stond aan de wieg van de Toneelschuur in Haarlem en was jarenlang actief bij het Amsterdamse Werkteater. Hij werkt veel met jonge acteurs die hij beschouwt als mede-makers. Hij motiveert en inspireert ze om samen op zoek te gaan naar een mooie voorstelling van zo hoog mogelijke kwaliteit. In de regio Alkmaar verwierf hij faam als regisseur van de muzikale locatietheatervoorstelling Bleekneusjes in zijn woonplaats Bergen aan Zee met jonge acteurs uit de regio.

3e Oeuvreprijs

Het is de derde keer in het bijna 30-jarig bestaan van stichting Cultuurprijs Regio Alkmaar dat de jury overgaat tot uitreiking van de Oeuvreprijs. In 2013 viel de eer te beurt aan fotografe Ata Kandó in 2017 aan biograaf en schrijver Jan van der Vegt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2000 euro en een plastiek ontworpen door Elly Baltus.

Nieuwe juryvoorzitter

De uitreiking van de Oeuvreprijs is de laatste activiteit van de vakjury 2018/2019 onder voorzitterschap van Hetty Hafkamp. Ze draagt het stokje over aan Hans Romeyn, burgemeester van Heiloo. Het bestuur dankt Hetty voor haar enthousiast voorzitterschap, een rol die haar op het lijf was geschreven. Ze genoot van de vergaderingen en was veel meer dan een technisch voorzitter. We verwelkom Hans als nieuw boegbeeld van de jury en wensen hem veel succes bij de voorbereidingen voor de cultuurprijs editie 2020.

Over ons Iedere twee jaar reikt stichting Cultuurprijs regio Alkmaar drie categorieprijzen uit aan kunstenaars, schrijvers en podiumkunstenaars die zich op een bijzondere manier in hun vak onderscheiden en een relatie hebben met de regio Alkmaar. Eens in de twee jaar kan de jury besluiten tot uitreiking van de Oeuvreprijs. Sinds 2017 is het Victoriefonds hoofdsponsor en naamgever van de prijs. De Rabobank is sponsor van de Jong Talent Prijs.

Met dank aan De Victoriefonds Cultuurprijs is mede mogelijk is gemaakt door subsidie van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Casticum, Heiloo, Heerhugowaard en Langedijk.

Marsha Bakker
Meer berichten