Katinka Krijgsman knipoogt naar het verleden

Algemeen
Een van de Delftsblauwe XL borden van Katinka Krijgsman, met als titel: 'Badend melkmeisje'.
Een van de Delftsblauwe XL borden van Katinka Krijgsman, met als titel: 'Badend melkmeisje'. (Foto: Katinka Krijgsman)

BERGEN – Nostalgisch met een moderne knipoog. Het karakteriseert het werk van de Egmondse kunstenaar Katinka Krijgsman. Tijdens de Kunst10Daagse van Bergen exposeert zij haar XL borden waarop het oer Hollandse Delftsblauw wordt gecombineerd met een ondeugende blik op de werkelijkheid.

Lust is dit jaar het thema van de Kunst10Daagse en Katinka Krijgsman confronteert de kijker met scènes die één en al lust uitstralen. Elk Delftsblauw bord is uniek en stuk voor stuk handgemaakt.

Jachttaferelen
Naast haar Delftsblauwe XL borden, waar de flirt met het verleden duidelijk aanwezig is, schildert de kunstenaar uit Egmond ook een ander oer Hollands thema; de jachttaferelen. Deze vertaalt ze naar een moderne setting waarbij de toeschouwer een verrassend nieuw inzicht op dit fenomeen krijgt.

De expositie van Katinka Krijgsman is tijdens de Kunst10Daagse van 18 tot en met 27 oktober dagelijks vanaf 11.00 uur te zien in proeflokaal d'Alderliefste, Karel de Grotelaan 1a in Bergen. Een preview is te zien op www.katinka.nl.