Notaris Van Nimwegen (l) overhandigt de lijst met geselecteerde woningen aan wethouder Houtenbos.
Notaris Van Nimwegen (l) overhandigt de lijst met geselecteerde woningen aan wethouder Houtenbos. ((Foto: Aangeleverd))

Tien woningen geselecteerd voor uniek project

BERGEN - De Gemeente Bergen is als eerste gemeente in Nederland gestart met de pilot 'Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling'. Samen met De Woonpas, het samenwerkingsverband dat deze regeling heeft ontwikkeld, ontzorgt de gemeente Bergen woningeigenaren volledig bij de verduurzaming van de eigen woning.

Maandag 14 oktober zijn door notaris Erica van Nimwegen-Dijkstra, uit de vele tientallen aanmeldingen, tien geselecteerde woningen getrokken die voor deze unieke pilot in aanmerking komen. Wethouder Houtenbos nam de geselecteerde woningen in ontvangst. Na de pilot zal de gemeenteraad beslissen over brede inzet van de regeling binnen de gemeente. Bij een positieve evaluatie zal de regeling vanaf het eerste kwartaal in 2020 beschikbaar komen voor alle inwoners van de gemeente Bergen.

De Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling ontzorgt de woningeigenaar volledig in het zetten van de eerste belangrijke stappen in het verduurzamen van de eigen woning, zonder dat de woonlasten stijgen. Naast dat de woning duurzamer wordt, geniet de woningeigenaar van meer wooncomfort, maar is hij of zij ook beter beschermd tegen de komende energieprijsstijgingen. Uitgangspunt bij de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling is maandlasten neutraliteit; de maandelijkse energiekosten stijgen bij gelijkblijvend gedrag niet. In ruil voor het treffen van de verduurzamingsvoorzieningen aan de woning via de gemeente Bergen, betaalt de woningeigenaar gedurende een vooraf vastgestelde periode (tot maximaal dertig jaar) een gemeentelijke belasting, de baatbelasting.

Mochten woningeigenaren belangstelling hebben voor de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling, dan kunnen zij hiervoor een mail sturen naar gemeentebergen@dewoonpas.nl.

Meer berichten