Emile den Tex live in Taveerne
Emile den Tex live in Taveerne ((Foto: aangeleverd))

Emile den Tex in Taverne

BERGEN - Den Tex, gepokt en gemazeld muzikant is bekender in Nederland dan je denkt. In de spotlights trad hij met zijn broer JP Den Tex (Turquoise, Tortilla) en Danny Lademacher ( Innersleeve), maar achter de schermen is hij ook betrokken geweest bij de opnames van oa. Bo Saris, The Stranglers, de single '15 miljoen mensen', Oscar Benton en The Scene.

Met Almar Fernhout (gitaar), Johan Keeman (gitaar), Leon van Etten (drums) en Pablo Penton(bas) en Frank Bilsen (toetsen), speelt hij gloedvolle vertolkingen van oa. JJ Cale en Van Morrison, maar ook zelfgeschreven songs zoals de klassieker Black Pearl. Zondag 27 oktober. Aanvang 17.00, vrij entree.

Donderdag 31 oktober Dan German. "Ik heb drugs en straatbendes en prostitutie geprobeerd, ik heb geprobeerd om te smeken, te stelen of gewoon iets te verkopen, maar mijn handen en mijn mond en mijn voeten bewegen niet snel genoeg ..." Dan German is een Americana singer-songwriter oorspronkelijk uit Londen, Verenigd Koninkrijk. Hij speelde shows in N.America en Europa en speelde met opmerkelijke artiesten als Scott Kelly (Neurosis) en Peter Katz (Juno & Canadian Folk Music Award Nominee). Onder invloed van Townes Van Zandt, Guy Clark, Todd Snider, Bruce Springsteen en The Devil Makes Three loopt hij op een dunne lijn tussen Country, Folk en Blues. Zijn liedjes beschrijven het leven in alledaagse tegenspoed en de intrinsieke romantiek van de tragedie. Zijn droge humor vervaagt subtiel de grenzen tussen lachen en verdriet, tussen hoop en leegte. Zijn shows zijn keihard, bestaande uit emotioneel geladen songs en charismatisch eerlijke intermezzo's.

Dan is momenteel aan het opnemen en toeren vanuit een basis in Nederland. Aanvang 21:00, vrij entree. www.tavernebergen.nl

 

Meer berichten