Strijdplan brengt Egmondia overwinning

Belangrijke drie punten voor Egmondia
Belangrijke drie punten voor Egmondia Foto: aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft in de wedstrijd tegen Koedijk eindelijk de drie punten weer eens in eigen huis kunnen houden. Dit was grotendeels te danken aan de tactiek die trainer Jos Mouwes in samenspraak met Jan Waagmeester had bedacht.

Maar dan nog is het aan de spelers om de opdracht goed uit te voeren. Het eerste half uur van de wedstrijd verliep vrij vlak. Er gebeurde nagenoeg niets en voor beide doelen ontstonden er dan ook totaal geen spectaculaire momenten. Totdat in de 34ste minuut de score voor de thuisclub werd geopend. Een voortreffelijke combinatie tussen Rik Blok en Justin Recourt werd door laatst genoemde tot doelpunt gepromoveerd 1-0. In de laatste minuten voor rust ontstonden er voor de blauwwitten meer scoringskansen dan het gehele eerste half uur aan beide kanten. En mocht Egmondia het zichzelf aanrekenen dat het bij die ene treffer bleef.

Na de rust zou Koedijk uiteraard op jacht gaan naar de gelijkmaker en bouwde het ook een veldoverwicht op. Dit echter had alles te maken met de door Egmondia gehanteerde tactiek. Met een druk bezet middenveld en om vooral de linies dicht bij elkaar te laten spelen werden de ruimtes op het speelveld steeds kleiner en daarmee hadden vooral de bezoekers de nodige moeite. Toch moest Egmondia alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Mede door de goed georganiseerde achterhoede en de betrouwbare sluitpost Steven Bakker wist men de nul te handhaven. Toen Justin Recourt, na een goed aanval en na een prima voorzet van Tim de Graaf, die goed het overzicht behield, zijn tweede treffer tegen de touwen werkte was de buit voor de "derpers" binnen 2-0.

Een zwaarbevochten verdiende overwinning voor Egmondia. Een zeer belangrijke zege die de ploeg van Jos Mouwes het nodige zelfvertrouwen zou moeten geven. Dit kan van groot belang zijn voor de komende thuiswedstrijd tegen Ilpendam.