Maritiem Centrum Egmond geopend

Nieuws
Jeugdleden van de Egmondse Reddingsbrigade en de SAR helikopter die de symbolische sleutel kwam brengen van het splinternieuwe Maritiem Centrum Egmond. (Foto’s Frits van Eck)
Jeugdleden van de Egmondse Reddingsbrigade en de SAR helikopter die de symbolische sleutel kwam brengen van het splinternieuwe Maritiem Centrum Egmond. (Foto’s Frits van Eck) rodi.nl

EGMOND AAN ZEE - Het waren de jonge redders die afgelopen zaterdag een hoofdrol hadden en ervoor zorgden dat burgemeester Hetty Hafkamp de openingshandeling kon verrichten met de door de helikopter gebrachte sleutel. Want immers, wie de jeugd heeft … heeft de toekomst en de reddingsbrigade kan elk jaar jonge leden gebruiken.

Voor deze jonge reddingsbrigadeleden is het ook mogelijk later door te groeien in de KNRM organisatie. Met het schitterende gezamenlijke onderkomen van de KNRM, de Reddingsbrigade en de Egmonder Pinck ziet de toekomst er rooskleurig uit. Vanuit dit centrum zullen acties op zee worden gecoördineerd en het is een ideale plek voor cursussen voor de redders.
De open middag werd druk bezocht. Veel belangstelling trokken de foto’s aan de wand die getuigen van het rijke verleden van de KNRM en Reddingsbrigade uit de tijd van Jaepie Jaepie tot heden. Bij de Pinck zorgden de Zâalnêelden voor een zeer gewaardeerd optreden.