Door de duinen, via de kerf en over het strand - Winterse jutwandeling met de IVN gidsen in kerstsfeer

Nieuws
Door de duinen, via de kerf en over het strandWinterse jutwandeling met de IVN gidsen in kerstsfeer
Door de duinen, via de kerf en over het strandWinterse jutwandeling met de IVN gidsen in kerstsfeer rodi.nl

BERGEN AAN ZEE - De IVN gidsen houden een winterse jutwandeltocht in kerstsfeer. Op zondag 16 december gaat deze wandeling vanuit het Parnassiagebouw in Bergen aan Zee door de duinen, via de kerf en over het strand.
De tocht gaat langs een aantal historische plekken in Bergen aan Zee, door het duingebied, het naaldbos, langs kwarrige eiken en langs prachtige heidegebieden naar de kerf. De kerf is een kunstmatige inham bij de duinen van Schoorl aan Zee, een mooi natuurgebiedje en een voorbeeld van 'dynamisch kustbeheer.' Een landschap dat is ontstaan door een samenspel van stuivend zand en zeewater. Af en toe wordt er onderweg gestopt, genoten en verteld.
Tijdens de tocht over het strand (het is die ochtend hoog water) wordt er actief gejut. Van alles spoelt er aan en de IVN gidsen geven uitleg over de vondsten. Haaieneieren, rogge-eieren, zeesterren, wieren, veen,... Het is altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het niets. Na afloop wordt in Parnassia warme chocolademelk en kerstbrood geserveerd.
Het is een flinke wandeling van 2,5 á 3 uur en is niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen. Het advies is om goede wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden. Afhankelijk van de windrichting kan de route worden omgedraaid. .
Opgave t/m 14 december via ivnjutwandeling@icloud.com. Deelname kost € 5,- inclusief consumpties). Kijk op www.ivn.nl/nkl of Facebook @ivnnoordkennemerland voor informatie