Werk Charlotte Caspers te zien in Kranenburgh

Nieuws
Werk Charlotte Caspers te zien in Kranenburgh
Werk Charlotte Caspers te zien in Kranenburgh rodi.nl

BERGEN - Van 19 januari tot en met 5 mei presenteert Museum Kranenburgh Studio Charlotte - in het atelier met Charlotte Caspers', waarin kunstenaar Charlotte Caspers (1979) haar fascinatie voor het landschap, de natuur en natuurlijke materialen - hout, pigmenten, bladgoud - met de bezoeker deelt.

De meeste mensen kennen Charlotte Caspers als expert in het populaire tv-programma 'Het Geheim van de Meester' met Jasper Krabbé. Ze schildert hierin meesterwerken minutieus na, maar de kunst die ze zelf maakt laat ze zelden zien. In de oudbouw van het museum worden nu twee zalen ingericht als haar intieme atelier.

Live aan de slag
Caspers gaat gedurende de tentoonstellingsperiode ook live aan de slag in Studio C-schilderworkshops voor kinderen. Studio Charlotte wordt geopend door kunstenaar en presentator Jasper Krabbé op zaterdag 19 januari om 16.00 uur in Museum Kranenburgh.
Proefjes met papier, pigment en bladgoud
Caspers studeerde kunstgeschiedenis en schilderijenrestauratie, maar het had ook natuurkunde of biologie kunnen zijn. Met bijna microscopische belangstelling bestudeert ze de natuur en ontleedt ze de processen die zich hier afspelen. In schilderijen en collages, maar ook in proefjes, probeersels en bijschriften doet ze verslag van haar onderzoek, dat nooit af lijkt. Ze woont en werkt in Bergen, praktisch naast het bos waar ze haar grondstoffen vindt.
Workshops
Op zondag 10 maart gaat de eerste van een serie Studio C-workshops voor kinderen onder leiding van Charlotte Caspers van start. Meer data volgen op de website van Kranenburgh: www.kranenburgh.nl.
Tentoonstelling STUDIO CHARLOTTE in het atelier met Charlotte Caspers, 19 januari tot en met 5 mei, oudbouw Museum Kranenburgh.