‘Wat kan ik voor u betekenen?’

Partnerbijdrage
Zorgcentrum Reekerheem aan Hof van Luxemburg 63 is onderdeel van Alkcare.
Zorgcentrum Reekerheem aan Hof van Luxemburg 63 is onderdeel van Alkcare. (Foto: Maurice Tiggeler)

ALKMAAR - Dit is een vraag die een belangrijke plaats inneemt bij Alkcare. We ondersteunen onze cliënten met persoonlijke en persoonsgerichte zorg. Daarbij kijken we breder dan alleen de bekende handen aan het bed. We vragen Richard, Marleen en Jaimy hoe zij de vraag ‘wat kan ik voor u betekenen’ (wkivub) invulling geven.

Richard is ‘nieuwkomer’ binnen Alkcare. Als teamleider facilitair heeft hij geen intensief contact met bewoners. Maar dat betekent niet dat hij de vraag ‘wat kan ik voor u betekenen?’ geen invulling geeft. ‘Een schone kamer, een gezellig restaurant waar je lekker kunt eten zijn voor mij en mijn team een antwoord op de vraag ‘wat kan ik voor u betekenen?’, antwoord Richard. Hij heeft in diverse sectoren gewerkt als facilitair professional. Zijn hart ligt bij de zorg. ‘Samenwerken met de collega’s van de zorg draagt bij aan een prettige woonomgeving voor onze bewoners. En daar zet ik mij graag voor in.’

Jaimy is 23 jaar en werkzaam als verpleegkundige bij Alkcare. Zij heeft bewust gekozen voor de ouderenzorg. ‘Veel studiegenoten kiezen voor het ziekenhuis omdat ze daar meer verpleegkundige handelingen kunnen uitvoeren.’ Voor Jaimy is zorg meer dan het uitvoeren van deze handelingen. ‘Ik werk op een afdeling waar veel mensen wonen die dementerend zijn. Zij kunnen niet altijd goed aangeven waar ze behoefte aan hebben. Met aandacht en creativiteit probeer ik dan zo goed mogelijk contact te maken. Ook dan kun je van betekenis zijn voor onze bewoners.

Marleen is activiteitenbegeleider. Ze draagt hiermee bij aan het welzijn van de bewoners van Alkcare. ‘Aandacht voor de binnenkant van een bewoner. Dat is waar ik mij op richt.’ Marleen vertelt gepassioneerd over haar vak. ‘Het is belangrijk om onze bewoners zich ook mens te laten voelen. Wanneer je bij ons komt wonen heeft dat meestal te maken met ondersteuning bij beperkingen en ziekte. Daarachter schuilt nog steeds een mens, en die wil ik aandacht geven.’ Marleen vertelt dat haar inbreng een mooie aanvulling is op de liefdevolle zorg van haar collega’s op de afdelingen. Door samen te werken kunnen we de vraag ‘wat kan ik voor u betekenen?’ de best mogelijke invulling geven.

Meer weten? Bel 072-5191655, mail info@alkcare.nl of kijk op www.alkcare.nl.