Garagebox voor opslag, werk of investering

Partnerbijdrage
Zo moet het garageboxencomplex van Bart-Jan en Machiel Baaijens eruit komen te zien.
Zo moet het garageboxencomplex van Bart-Jan en Machiel Baaijens eruit komen te zien. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Een plek waar vanuit kleine ondernemers kunnen werken. Maar ook een plek waar waardevolle goederen kunnen worden opgeslagen of gestald. En een ruimte die zich uitstekend leent als beleggingsobject. Dat is wat de ondernemende broers Machiel (45) en Bart-Jan (42) Baaijens voor ogen hebben met hun Multiparken. Creatief ondernemerschap in coronatijd.

Als alles volgens plan verloopt, verrijst de eerste van een reeks Multiparken begin 2022 aan de Pascalstraat/James Wattstraat, op industrieterrein de Zandhorst in Heerhugowaard. Een grote verzameling garageboxen naast en op elkaar. De ruimtes variëren van 18 tot 28 vierkante meter. De standaard hoogte van de instapruimte is twee meter zestig, maar er zijn ook units van drieënhalve meter hoog. Iedere ruimte heeft een eigen inbraakalarm en rookmelder. De grootste boxen beschikken daarnaast bovendien over een eigen wateraansluiting.

Om het gehele complex komt een hoog hek om ongenode gasten te weren. Alleen eigenaren en huurders van de ruimtes kunnen via een tagsysteem - 24/7 - naar binnen. Het gebouw is bovendien beveiligd met camera’s. Rondom bevinden zich parkeerplaatsen waarvan een aantal met een laadpaal voor elektrische voertuigen. Zonnepanelen op het dak maken dat de gebruikers geen of lage stroomkosten hebben. Het complex beschikt over gezamenlijke sanitaire voorzieningen. Allemaal om de gebruikerskosten zo laag mogelijk te houden. De units gaan vanaf zo’n 25.500 euro kosten. Een prijs waarvoor als je kleine zelfstandige geen bedrijfspand koopt en als particulier geen garage neerzet op je eigen grond. De prijs maakt de Multiparken-unit ook een interessant beleggingsobject. Want zeg nou zelf, waar krijg je nog een bruto rendement tot negen procent?

Plek voor zzp’ers

Afgelopen jaren bouwden de broers al meerdere bedrijfsverzamelgebouwen, met beneden een werk- of opslagruimte en boven een kantoor. Dat bleek een groot succes; van de panden was er vaak al tachtig procent verkocht voordat er ook maar een paal in de grond zat. Bart-Jan: “Wat heel leuk was toen we de bedrijfsunits ontwikkelden, was dat we het echt samen met de (aspirant) kopers deden. Hun inbreng was belangrijk; waar hadden zij behoefte aan? Zo willen we dat ook met Multiparken aanpakken. Een van de argumenten om met dit concept te komen is bijvoorbeeld dat we merkten dat veel zzp’ers in de bouwsector, denk aan aannemers, schilders, timmermannen en loodgieters, eigenlijk nauwelijks gebruikmaakten van hun kantoor boven de werkplaats. De administratie doen ze vaak gewoon thuis.” “De units van Multiparken zijn daarom uitermate geschikt voor deze groep”, vult Machiel aan. “Maar bijvoorbeeld ook voor ondernemers met een webshop. Je betaalt niet voor onnodige kantoorruimte.” Meer info op www.multiparken.nl.