Satire

Klimmen voor een prikkie

Column
Geen berg zo steil of hoog, daar een ezel, met goud beladen, niet op klimt?
Geen berg zo steil of hoog, daar een ezel, met goud beladen, niet op klimt? Foto: Ravioli

EGMOND AAN ZEE - Egmond aan Zee heeft een creatieve manier gevonden om zowel het toerisme als het vaccinatiebeleid een handje te helpen. ‘’Je krijgt een prik en dan mag je meteen de vuurtoren beklimmen. Klimmen voor een prikkie, lekker man’’, vertelt Arie van der Grijp, initiatiefnemer van het project Vaccin en Klim Egmond (VKE). Fieldlapzwans Hugo de Schoen is verheugd met het lokale initiatief en nam de proef op de som. Volgens ingewijden klom de omhooggevallen gymleraar op hoogmoedige wijze zonder beveiliging de vuurtoren op. Geen berg zo steil of hoog, daar een ezel, met goud beladen, niet op klimt?

Rubriek: satire met Michel Ranzijn en Ravioli

Klimmen voor een prikkie, lekker man

De eerste prik-en-klim-toeristen hebben inmiddels hun slag geslagen. Professioneel vuurtoren-opklauteraar Henk van den Lichtmast is speciaal uit Overijssel naar Egmond gesneld voor deze onweerstaanbare aanbieding: ‘’Dit is toch machtig mooi. Waar de schutting het laagst is, klimt men er het eerste over’’, bralt Henk, die lijkt te weten waar hij het over heeft.

Fieldlapzwans Hugo de Schoen is verheugd

Vaste prik

Het event lijkt al bijna vaste prik in Egmond, maar niet iedereen lijkt positief te worden geprikkeld. Lokale ondernemers klimmen verontwaardigd in de gordijnen, omdat zij zich gepasseerd voelen. De hamvraag luidt daarom: is de weg omhoog ingezet? ‘’Wie hoog klimt, kan laag vallen’’, antwoordt klimgoeroe Henk, die daarmee alleen maar meer verwarring lijkt te zaaien. Tja.

Meer satirisch nieuws van woordtovenaar Michel Ranzijn en visueel magiër Ravioli? Kijk eens wat er hier allemaal gebeurt in Egmond aan Zee