Rubriek

(G)oud in beeld: Wim Peereboom (77)

Column
Deel van het Walking Football team
Deel van het Walking Football team Foto: aangeleverd

ALKMAAR/BERGEN - Op 82-jarige leeftijd nog vol voor een sliding gaan op het veld? Ja, deze mensen bestaan. Maar het hoeft niet altijd zo gek natuurlijk. Voor de rubriek ‘(g)oud in beeld’ is Rodi op zoek naar mensen die op respectabele leeftijd nog altijd mooie inspirerende fratsen uithalen. Deze week: voormalig Alkmaar ‘54 voetballer Wim Peereboom (77) uit Alkmaar: ‘’Wekelijks is hij nog actief met voetballen’’, vertelt teamgenoot én jonkie Liesbeth Tuynman (net 60) uit Bergen.

Wim Peereboom restaureert graag antieke tegels (waarvan zijn collectie te zien is in museum Heiloo), maar boven is hij nog altijd wekelijks actief met zijn 77 jaar bij het Walking Football elftal 55plus van Alkmaarse Boys. Teamgenoot en enige vrouw van dat team is Liesbeth Tuynman: ‘’Hij heeft van 1963 tot 1967 bij Alkmaar ‘54 gevoetbald. Daarna nog bij twaalf verschillende clubs gespeeld. Sinds twee jaar voetballen wij met vijftien man en een vrouw wekelijks op donderdag. Eerst driekwartier warmlopen en oefeningen en dan nog driekwartier een partijtje. Wim treedt ook nog regelmatig op als onze trainer. Heb je zin om mee te doen? Kom gerust eens langs.’’

Ook meedoen

Ben of ken jij iemand die nog elke dag 50 kilometer fietst bijvoorbeeld? Of iemand die nog regelmatig danst, sport of een andere hobby met passie beoefent? Of ken jij toevallig iemand die een mooie eigenschap heeft die aandacht verdient? Mail dan de redactie een klein stukje tekst en foto(’s) naar redactie.bnb@rodi.nl (Bergen), redactie.anb@rodi.nl (Alkmaar) of redactie.con@rodi.nl (Egmond) en zet in de onderwerpregel ‘(g)oud in beeld’.

Ken jij ook iemand die de aandacht verdient?

Wie weet sta jij of staat jouw vader/moeder/opa/oma binnenkort in de krant. Inspirerend (g)oud in beeld verdient namelijk de aandacht.

Wim
Trainingspartijtje
Afbeelding