Rubriek: Goud in beeld

Ome Jan (96) fietst er op los

Column
Afbeelding
((Foto: aangeleverd))

BERGEN - Op 82-jarige leeftijd nog vol voor een sliding gaan op het veld? Ja, deze mensen bestaan. Maar het hoeft niet altijd zo gek natuurlijk. Voor de rubriek ‘(g)oud in beeld’ is Rodi voortdurend op zoek naar gewone mensen die op respectabele leeftijd nog altijd mooie inspirerende fratsen uithalen. Deze week: ‘ome Jan’ (96) uit Egmond: ‘’Ome Jan zijn grote hobby en levenslust is fietsen in de natuur ‘’, vertellen bekenden Marijke Bruin en Jelle Groot.

‘Op naar de 100!’

Ome Jan is geen echte oom van het tweetal, maar uit eerbied voor zijn hoge leeftijd voelt het wel zo voor ze: ‘’Jan is altijd tuinder geweest en altijd buiten gewerkt dus hij houdt van het buitenleven en alles wat groeit en bloeit. Hij fietst met zijn cap op en daar overheen zijn fietshelm, handschoenen aan voor goede bescherming onderweg en soms nog op de oude fiets van zijn overleden vrouw zonder elektrische ondersteuning. Hij brengt trouw elke dag bij ons zijn gelezen krant in de bus en woont vlakbij in het verzorgingshuis waar hij het erg goed heeft. Maar een lekkere maaltijd bij de slager, gebakje bij de bakker of bij ons een advocaatje met slagroom gaat er altijd in. Hij fietst door de polder, of Egmond aan zee en bezoekt de oudere mensen in de Prins Henrik Stichting waar hij voor de Corona tijd ook wel eens een maaltijd mee at. Dus ome Jan: blijf nog maar gezond en goed van lijf en leden, elke dag op de fiets dan gaan we op naar de 100! 

Ook meedoen

Ben of ken jij iemand die een bijzondere hobby heeft en op respectabele leeftijd is? Mail dan de redactie een klein stukje tekst en foto(’s) naar redactie.bnb@rodi.nl en zet in de onderwerpregel ‘(g)oud in beeld’. Wie weet sta jij of staat jouw vader/moeder/opa/oma binnenkort in de krant. Inspirerend (g)oud in beeld verdient namelijk de aandacht.

Helm op en gaan