(Foto: Aangeleverd)

'Laat je betoveren door bloemen'

  Cultuur

SCHOORL - 'Verbloemd', dat is het thema van de 64e editie van de textielkunsttentoonstelling in De Blinkerd, die vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 april gehouden wordt. Het is een kleurrijke tentoonstelling met textiele bloemcreaties, gemaakt door leden van de vereniging Vrouwen van Nu. De kunstwerken zijn gemaakt met verschillende textiele materialen en technieken, van vrije experimenten tot oude technieken.

Naast de tentoonstelling kunnen bezoekers ook demonstraties van handwerktechnieken bijwonen of zich inschrijven als lid en voor creatieve workshops en cursussen in heel Noord-Holland. Tenslotte worden er handwerkmateriaal en boeken verkocht bij een stand van de Opkamer. Zelf niet zo creatief? Er is ook een stand waar handgemaakte creaties worden verkocht. Of doe mee met de loterij en maak kans op creatieve prijzen.

Tentoongestelde objecten

Er is een grote variatie aan werkstukken, uitgevoerd in traditionele, moderne en eigentijdse technieken. Denk daarbij aan bloemen van de meest uiteenlopende materialen, twee- en driedimensionaal viltwerk, kunstwerken uitgevoerd in de oude technieken Assisi en Tapisserie, art quilts, gedecoreerde stoffen met de Stiptechniek uit Staphorst, stoffen versierd met behulp van de naaimachine, gevlochten manden, schatkistjes, bewerkte theezeefjes en sjaals. Alles in het thema 'Verbloemd'.

De Blinkerd is te vinden aan de Heerenweg 150 in Schoorl. De tentoonstelling is vrijdag 5 april te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag 6 en zondag 7 april van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 4,- voor leden en € 5,- voor niet-leden. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis entree. Kijk voor meer informatie op vrouwenvannu.nl/noord-holland/project-verbloemd.

Meer berichten