Boekpresentatie en interview met Sjoerd Kuyper

Cultuur

BERGEN - De Bergense schrijver Sjoerd Kuyper presenteert woensdag 20 maart in de Ruïnekerk zijn nieuwste jeugdroman 'Bizar'. Een bijzondere gelegenheid, die wordt uitgebouwd tot een pakkend avondvullend programma.

Kuyper is in Nederland een van de meest gelezen en bekroonde schrijvers van kinderboeken. Denk bijvoorbeeld aan Het zakmes, de serie over het jongetje Robin en recenter, De duik. Voor volwassenen schreef Kuyper prachtige gedichten en verhalen.


Met ruim veertig jaar schrijverschap op de teller is er genoeg stof voor een goed gesprek met Sjoerd Kuyper. En dat gebeurt dus op 20 maart. Engele Wijnsma interviewt hem over zijn boeken en over wat nog meer ter tafel komt. Natuurlijk leest Kuyper voor, uit zijn nieuwste boek Bizar en uit ander werk, ondersteund met een aantal filmfragmenten.

Kortom, het wordt een afwisselende avond, interessant voor iedereen die Sjoerd Kuyper wat beter wil leren kennen. Aanvang om 20.15 uur; de kerk gaat een half uur voor aanvang open. Kaarten à 5 euro (inclusief koffie/thee) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Eerste Bergensche Boekhandel.