Schrijfster Sophie Zijlstra is te gast in Museum Kranenburgh.
Schrijfster Sophie Zijlstra is te gast in Museum Kranenburgh. ((Foto: Lionne Hietberg))

Neem een loopje met … Sophie Zijlstra

  Cultuur

BERGEN - Museum Kranenburgh ontvangt een aantal keren per jaar bekende schrijvers en dichters die tijdelijk in het beroemde Adriaan Roland Holsthuis in Bergen verblijven. Woensdag 27 maart verwelkomt Kranenburgh schrijver Sophie Zijlstra (1967). Tijdens haar hoogstpersoonlijke rondleiding voor bezoekers reflecteert zij op de tentoonstellingen en vertelt zij over haar werk en haar bijzondere verblijf in Bergen.

Sophie Zijlstra studeerde aan de Schrijversvakschool in de richting proza. Later studeerde ze Chinees, woonde ze enige tijd in Kaapstad en werd ze reisleidster in het Verre Oosten. Enkele jaren geleden koos ze definitief voor het schrijven. Ze debuteerde in 2007 met het veelgeprezen op historische feiten gebaseerde roman 'Mevrouw Couperus'. Haar tweede boek, 'Potifars vrouw', werd eveneens zeer lovend besproken. In 2012 volgde 'Margot', een roman over het leven van de zus van Anne Frank. Haar laatste boek verscheen in 2016. 'De verlossing van Liesbeth Bede' is een moderne feministische roman met een knipoog, die geprezen werd in de Volkskrant. Sophie Zijlstra is eveneens docent Chinees en prozaschrijven.

Kranenburgh organiseert de rondleidingen door schrijvers in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het A. Roland Holst Fonds.

Het schrijversloopje met Sophie Zijlstra is woensdag 27 maart van 12.30 tot 13.00 uur. De toegang is gratis voor museumbezoekers.

Meer berichten