Werk van Ton Kalle.
Werk van Ton Kalle. ((Foto: Aangeleverd))

Expositie bij Schlessart

  Cultuur

BERGEN - Zoals gebruikelijk in het voorjaar opent Schlessart de deuren voor de eerste expositie van het nieuwe seizoen, op een van de mooiste plekjes van Bergen aan de Voert. Er wordt werk getoond van schilder René Korten en beeldhouwer Ton Kalle.

De schilderijen van de Tilburgse kunstenaar René Korten roepen een drang tot ontdekken op. Gekleurde vlakken waar vormen doorheen schemeren, transparant geschilderd, maar die ook een indruk geven alsof er getekend is. In zijn schilderijen brengt hij tegengestelden vormen samen zoals formele en organische waarbij kleur en vorm een belangrijke rol spelen, een steeds terugkerende zoektocht naar hoe deze zich uiteindelijk tot elkaar verhouden. In 2012 had René Korten onder meer een grote overzichtstentoonstelling in Museum De Pont in Tilburg.

De beelden van Ton Kalle uit Amsterdam vormen een mooi contrast met de schilderijen van Korten. Robuust, gemaakt in graniet en basalt. Maar ondanks deze robuustheid stralen ze een natuurlijke rust en stilte uit. In de beeldentuin staan ze alsof ze er altijd al geweest zijn, opgaand in het landschap waar ze thuishoren. De kleinere beelden binnen vormen een mooi tegenwicht ten opzichte van het werk van René Korten.

De expositie opent paaszaterdag 20 april van 16.00 tot 18.00 uur. Tweede paasdag geopend. De expositie loopt tot en met zondag 19 mei. Schlessart is te vinden aan de Voert 18a in Bergen. Open vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk ook eens op www.schlessart.nl.

Meer berichten