[foto Boi Akih wordt gevormd door Monica Akihary, Zoumana Diarra en Niels Brouwer.
[foto Boi Akih wordt gevormd door Monica Akihary, Zoumana Diarra en Niels Brouwer. ((Foto: Aangeleverd))

Boi Akih: 'fabelachtig en meesterlijk'

  Cultuur

BERGEN AAN ZEE - De zomerse concertserie van Kunstgetij in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee is er weer: elke donderdagavond in juli en augustus op die prachtige locatie bij de zee. Kijk voor alle info op kunstgetij.nl of op vredeskerkje.nl. Donderdag 4 juli is de aftrap met Boi Akih. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

De optredens van zangeres Monica Akihary en gitarist Niels Brouwer zijn een belevenis, adembenemend en meeslepend. Samen met Zoumana Diarra op kora, ngoni en percussie trakteren zij het publiek op zinnen prikkelende virtuoze improvisaties en songs. De Volkskrant was lyrisch over de formatie en schreef over hen: 'Fabelachtige zang en meesterlijk gitaarspel in een eigen universum: Akihary en Brouwer zitten elkaar dicht op de huid maar spelen nooit op safe. Hun muzikale acrobatiek is soms zo gedurfd, dat je als luisteraar ongemerkt de adem inhoudt'. Dat belooft wat.

Klankrijkdom

Boi Akih spreekt tot de verbeelding door de klankrijkdom van Akihary's warme en soepele stem, het karaktervolle en inventieve gitaarspel van Niels Brouwer en de grote verscheidenheid aan kleuren en grooves in het spel van Zoumana Diarra. Boi Akih bestaat uit Monica Akihary (zang, elektronica), Niels Brouwer (gitaren) en Zoumana Diarra (kora, ngoni en percussie).

Reserveren

Kaarten voor dit bijzondere optreden zijn te bestellen via kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06-50584308. Tevens kan met terecht bij de Eerste Bergensche Boekhandel én aan de zaal, mits het concert niet is uitverkocht. Info over alle concerten op kunstgetij.nl en vredeskerkje.nl.

Meer berichten