Open dag Schaapskooi Bergen

  Nieuws

BERGEN - De Schaapskooi Bergen, die officieel vrijdag 21 maart wordt geopend, houdt zondag 23 maart van 11.00 tot 16.00 uur open dag voor het publiek. Geïnteresseerden kunnen het bijzonder vormgegeven gebouw in het Noord Hollands Duinreservaat bezichtigen en kennismaken met de schaapskudde, die dit seizoen het duin begraast. De bouw van de schaapskooi is na de zomer van 2013 gestart en in een kleine vier maanden voltooid.

Tijdens deze publieksdag kunnen bezoekers hun natuurkennis over de duinen, het duinbeheer en de unieke natuurwaarde van dit bijzondere landschap verbreden. Ook kunnen zij de natuurtentoonstelling van het IVN bekijken of een korte excursiewandeling met een natuurgids maken. Voor de kinderen zijn er de pasgeboren lammetjes en ze kunnen natuurlijk met hun ouders genieten van de duinen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. De parkeergelegenheid is beperkt. Zodoende wordt geadviseerd om op de fiets of wandelend te komen.


Vriend van de Schaapskooi

Het is mogelijk om ‘vriend van de Schaapskooi’ te worden voor een bedrag van € 20,14. Daarmee ondersteun je als vriend de activiteiten en het onderhoud van de kooi. Kijk voor meer informatie op www.pwn.nl, www.schaapskooi-bergen.nl en www.ivnnkl.net

Meer berichten