Vaderdag, alle vaders geknipt en geschoren

  Nieuws

BERGEN - Landschapsbeheer Rinnegom scheert zondag 15 juni alle vaders van de duinkudde, oftewel de rammen. Daarna zijn de tweehonderd ooien aan de beurt.


Alle schapen gaan uit hun warme wollen jas. Voor het publiek zijn er diverse marktkramen en demonstraties zoals vacht vilten en spinnen. Er is een gezellig strobalenterras, kinderen kunnen spelen in het speelbos en het IVN geeft informatie over de prachtige natuur in het duingebied. De expositie van Marja de Moel is verlengd en zij schildert deze dag ‘live’ op locatie. Iedereen is welkom om de Schaapscheerdersdag bij de Schaapskooi in Bergen te komen bezoeken.
Elk voorjaar scheren loonscheerders de schapen. Tijdens de warme zomer is de vacht dan lekker kort. Een schaap heeft wel zo’n drie tot vier kilo wol, na het scheren gaat de wol naar de fabriek. Daar wordt het gewassen, gekamd, gesponnen en verwerkt tot bijvoorbeeld tapijt. Een ander deel van de wol gaat naar kleinere ateliers voor vilten of weven. De schaapscheerdersdag duurt van 11.00 tot 16.00 bij de Schaapskooi in Bergen, Zeeweg 2 Bergen aan Zee. Parkeergelegenheid beperkt, kom op de fiets! Meer informatie www.schaapskooi-bergen.nl

Meer berichten