Taart voor restauratiewerk

  Nieuws
VVD vertegenwoordigers overhandigen de taart aan Alies de Lange (rechts). (Foto: Vincent de Vries)
VVD vertegenwoordigers overhandigen de taart aan Alies de Lange (rechts). (Foto: Vincent de Vries) (rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE – Ronald Koster en Alies de Lange zijn sinds 2015 bezig hun droom na te jagen in Egmond aan Zee. Beiden zijn afkomstig uit de uitvaartbranche en hebben altijd de wens gehad om ‘iets met dienstverlening’ te gaan doen in een badplaats. “Twee jaar geleden kwam dit op ons pad en dat hebben we met beide handen aangegrepen”, vertelt Ronald. Samen met Alies kocht hij het voormalige stoomtramstation; het markante gebouw op de hoek van de Voorstraat en de Pieter Schotsmanstraat, waar voorheen Sporthuis Visser gevestigd was.

“We waren echt direct enthousiast over het gebouw en de mogelijkheden”, vult Alies aan. “Het plan is om er, op termijn, een kleinschalig pension of bed en breakfast van te maken, waarbij we zoveel mogelijk terug willen brengen in de oude staat. ‘Aandacht voor de historie met de gemakken van nu’, is het motto.”

Taart

Voor de twaalfde keer op rij organiseren de VVD Statenleden uit Noord-Holland een taartenactie waarbij zij lokale helden in het zonnetje zetten. Dit jaar gingen zij vrijdag 9 februari, samen met de VVD Bergen nh een taart brengen bij Ronald en Alies vanwege hun bijzondere bijdrage voor het in stand houden en restaureren van historisch erfgoed. Ieder jaar, rondom Valentijnsdag, houdt de VVD een taartenactie. Tijdens deze actie zet de VVD vele vrijwilligers, maar ook professionals in het zonnetje. Deze mensen of organisaties verdienen een taart, omdat zij zich inzetten voor hun buurt, wijk, dorp, stad of zelfs regio. Dit zijn de lokale helden van Noord-Holland.

Meer berichten