Weer geen punten voor Egmondia

EGMOND AAN ZEE - Egmondia is er opnieuw niet in geslaagd om een overwinning te behalen in een thuiswedstrijd. Zelfs een gelijkspel zat er gezien de minimale eindstand van 1-2 zelfs niet in. Dit betekent dat de Egmonders zich zo langzamerhand mogen gaan afvragen of een langer verblijf dan een jaar in de derde klasse wel reëel zou zijn. De verschillen in deze afdeling zijn vrij groot en Vitesse was een tegenstander waar mogelijk toch een positief resultaat tegen behaald had kunnen worden. Maar de ploeg van trainer Johan van Wort stelde vooral in aanvallend opzicht teleur. In de gehele wedstrijd was er slecht één mogelijkheid om via een knappe aanval te scoren.
Het spelpeil in de eerste helft was bijzonder matig. Vitesse had duidelijk een veldoverwicht, maar kwam ook niet tot grote kansen. Het spel van de thuisclub was veel te onrustig, zodat er van goed combinatiespel geen sprake was. Vlak voor rust wisten de bezoekers dan toch een bres in de verder goed georganiseerde verdediging van Egmondia te slaan en kon Menno Frankfurt de 0-1 aantekenen.
De tweede helft begonnen de blauwwitten iets beter aan het duel en dit resulteerde in de 51ste minuut tot de gelijkmaker. Tijdens een van de spaarzame goede aanvallen van Egmondia werd er een overtreding tegen Marc Min gemaakt. De vrije trap iets buiten het zestienmetergebied werd feilloos door vrije trappen specialist Carlo Smit tot doelpunt gepromoveerd 1-1. Gesteund door deze opsteker leek Egmondia iets beter in de wedstrijd te komen. Echter al snel werd duidelijk dat de ploeg uit Castricum meer wilde dan en gelijkspel en namen zij het heft weer in handen. De druk op het doel van Egmondia werd steeds groter. Het was dan ook met zo een kwartier voor het einde dan toch raak voor de bezoekers. Een prima voorzet van Luuk ten Broek werd door spits Nick van der Ven hard in de touwen gewerkt 1-2. Egmondia probeerde nog wel een gelijkmaker te forceren, maar Vitesse gaf geen krimp. Mede veroorzaakt doordat er geen echte gedachte achter de aanvalsopzetten van de 'depers' zat. Als rode lantaarndrager gaat Egmondia zondag op bezoek bij Z.A.P., een loodzware klus voor de mannen uit Egmond aan Zee.