Lezers schrijven

  Nieuws

Beste inwoners, ondernemers en horeca-exploitanten,
Heeft u ook zo genoten van de maand januari? Egmond stond bol van de activiteiten. Om er een paar te noemen; De Mountainbike Race, de Halve Marathon, de Wandelmarathon (maar liefst twee dagen), etc. Tienduizenden mensen, die ons mooie Egmond bezochten. Ook tienduizenden mensen die de sporthal bezochten, vanwege de inschrijving en het gezellig samen zijn. Le Champion is de organisator van deze evenementen en bouwt zijn kamp op, in en rond de sporthal.
Wij, de initiatiefgroep Sporthal, bestaande uit een groep betrokken inwoners, maken zich zorgen over de huidige plannen m.b.t. de nieuw te bouwen sporthal. Het zou zomaar eens kunnen gebeuren dat Le Champion hier niet meer terecht kan, qua ruimte in en rondom de nieuw te bouwen sporthal, immers deze komt straks midden tussen de huizen te staan. Dit betekent voor u als inwoner wellicht geen verhuur meer aan de recreanten. Voor u als ondernemer/horeca veel minder inkomsten in de maand januari. De maand januari zal dan een stille maand worden!
Realiseert u zich ook dat de halve Marathon van Egmond zomaar eens de halve Marathon van Castricum kan worden? Weg evenement!!! Een evenement dat ooit is begonnen vanuit een burgerinitiatief nl. vanuit hardloopgroep de Klok! Geen Aris Braak meer die verslag doet van o.a. het vertrek en aankomst van de lopers. Geen Blarenbal meer! Heeft u hier al eens bij stil gestaan??? Wij, de initiatiefgroep, hebben een andere locatie voor ogen, zodat deze evenementen behouden kunnen blijven voor Egmond aan Zee! U zult er vast wel al eerder over gelezen hebben. Deze locatie dient onderzocht te worden en daarvoor hebben wij de meerderheid van de gemeenteraad nodig.
Dinsdag 13 februari, tijdens de commissievergadering bestemmingsplannen, is hierover gesproken. De oppositie partijen bestaande uit Gemeentebelangen BES, Groen Links en VVD delen onze mening. Wij hopen dat de coalitiegroepen bestaande uit Kieslokaal, CDA, D’66 en PVDA ook de nut en noodzaak van dit onderzoek inzien! De initiatiefgroep is ervan overtuigd dat het huidige plan geen goed plan is, wij willen een sporthal waarin de evenementen behouden kunnen blijven voor ons inwoners voor het sociale en economische belang, kort samengevat het algemeen belang!
De initiatiefgroep Sporthal!
Nagekomen bericht:
Inmiddels heeft de provincie in een brief aan het college van B en W van de gemeente Bergen laten weten van gedachten te willen wisselen over een alternatieve locatie voor de sporthal. De sporthal zou dan op het huidige Egmondia complex gebouwd moeten worden, waarbij een groot deel van het Watertorengebied terug gegeven wordt aan de natuur. Hierover dient ook overlegd te worden met het PWN.

Meer berichten