Sander gaat voor tweede dolfijnentherapie

  Nieuws
Niels, Sander, Jasmijn en Esther Jong. (Foto: aangeleverd)
Niels, Sander, Jasmijn en Esther Jong. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN - Zijn vorige avontuur op Curaçao in 2013 was een geweldige ervaring. Nu mag Sander Jong er weer naartoe. "Het gaat zo goed met hem dat we een volgende nieuwe stap willen gaan maken", aldus zijn ouders. "We hebben besloten om weer voor dolfijnentherapie van veertien dagen naar Curaçao te gaan."


Sander heeft door zijn chromosoomafwijking Cri-Du-Chat een blijvende ontwikkelingsachterstand. Hij is nu tien jaar, maar praten lukt hem (nog) niet. Daarnaast is hij nog niet zindelijk. Na de vorige therapie in 2013 is Sander veel meer gaan ondernemen. Zijn concentratie is verbeterd. Hierdoor is hij beter met gebaren gaan communiceren. "Door de therapie hopen wij dat hij de zindelijkheid gaat verbeteren, maar ook de stap naar het omzetten van geluidjes en gebaren naar woordjes. Sander wil nu namelijk heel graag, maar het lukt hem nog niet."
De kosten voor de therapie zijn hoog en worden niet vergoed in Nederland. Daarnaast is Curaçao niet om de hoek en zijn de kosten voor reis en verblijf ook nog eens pittig voor veertien dagen met het gezin. "De therapie kost circa € 6.500,- en de reis met verblijf voor het gezin ca. € 6.000,-. Het zou geweldig zijn als mensen ons financieel een steuntje in de rug willen geven. Wij hebben voor Sander een eigen rekeningnummer geopend. Doneren kan op NL16 INGB 0659 3080 53 t.n.v. Sander Jong. Sander heeft zijn eigen Facebookpagina @SandersDolfijnentherapie waar wij Sander zijn avonturen op bijhouden. Hier zijn de dagelijkse bezigheden op te volgen, maar ook de therapie die wij vanaf 8 juni 2018 gaan volgen op Curaçao. Overige acties die wij momenteel houden zijn het inzamelen van mobieltjes (tevens Ipod’s/ MP3 spelers/ Tablets, etc) en lege flessenbonnen. Deze kan men brengen op opsturen naar: Lijtweg 158, 1861 VP Bergen."

Meer berichten