'Ik ben een natuurmeisje' - Sonja Bakker vestigt zich in de Heerlijkheid

  Nieuws
Het nieuwe gezicht van Bergen voor de Ruïnekerk. (Foto: Vincent de Vries/RM)
Het nieuwe gezicht van Bergen voor de Ruïnekerk. (Foto: Vincent de Vries/RM) (rodi.nl)

BERGEN - "Van kleins af aan heb ik iets met Bergen. Ik riep vroeger al tegen m'n ouders: 'Hier wil ik later wonen'. Ik ben een natuurmeisje en hou van het strand, de zee en de bossen. Ook de gezelligheid in Bergen vind ik top. Het publiek is zeer gemêleerd en daar hou ik van. Die combinatie spreekt me aan, dit dorp heeft gewoon alles!"

Nederlands bekendste dieetgoeroe Sonja Bakker (43) hoopt in juni van dit jaar haar nieuwe huis in het hartje van Bergen te kunnen betrekken. "Mijn jongste zoon Bram (5) maakt eerst zijn schooljaar in Amsterdam nog af en daarna komen we deze kant op. Ik ben in de gelukkige omstandigheid mijn huis in Amsterdam aan te kunnen houden, want ook daar vind ik het heerlijk."
Sonja Bakker is het levende bewijs van iemand die altijd trouw bleef aan haar idealen en zich door niemand laat afremmen. In het Bergense Fabel's zegt ze: "Mijn talent bestaat uit creëren en bouwen. Van niets iets maken. Ik heb een enorme drive om dingen te doen waar ik blij van word. Dat gaat me goed af, maar natuurlijk heb ik net als ieder ander de nodige tegenslagen gekend. Al sinds mijn 20e werk ik zelfstandig en op mijn 27e had ik dertien man personeel. Ik had te maken met een vervelende rechtszaak, heb een burn-out achter de rug en de scheiding van mijn eerste echtgenoot Koen en recentelijk ook van de vader van Bram beschouw ik nou niet bepaald als de leukste perioden in mijn leven. Maar ik heb leren kantelen en dat brengt me veel. Ik ga bij mezelf altijd na wat ik eraan kan doen om het tij te keren. Zo laat ik stress nooit de overhand krijgen, anders word je depressief. Ik hou van een bepaalde energie. Het moet stromen."

Verleiding

En stromen doet het, want naast een nieuwe liefde in haar leven, bruist Sonja Bakker van de ideeën. "Ik ben elke dag bezig. Ik heb net een boek met Italiaanse weekmenu's uit en deze week sta ik op de Huishoudbeurs waar ik kookdemo's verzorg. Ik heb echt een énige stand", ratelt ze terwijl haar café latte - met zoetjes - langzaam koud wordt. "Ook mijn online afslankprogramma doet het goed. Vraag maar aan Jeroen van de Boom, Danny de Munk, Gerard Joling en Fred van Leer. En aan het eind van het jaar lanceer ik de enige echte Sonja Bakker Box. Dat pak ik echt groots aan, want dat wordt een box voor de hele week met drie maaltijden per dag erin. Dus naast uitgebalanceerde maaltijden, ook een potje jam voor het ontbijt en een klein flesje wijn voor in het weekend. Het gemak dient de mens, je gooit niets weg en je komt ook niet in de verleiding om te veel te eten!"

Broodje kaas


Ondanks het feit dat het succes Sonja Bakker geen windeieren heeft gelegd, gaat ze er prat op een nuchtere Westfriezin te zijn. "Ja, zeg kom op. Ik ben letterlijk opgegroeid tussen de bollen en ga nog wekelijks om een broodjes kaas bij mijn vader in ons ouderlijk huis in Avenhorn. Daar zal ik altijd blijven komen, want mijn vader is mijn beste vriend. Mijn positieve karakter heb ik van hem. Hij geniet enorm van mijn succes en ik, op mijn beurt, stuif door het leven! Ik heb enorm veel zin in ons nieuwe optrekje in Bergen, waar in de weekeinden ook mijn zoons Tristan en Finn uit mijn eerste huwelijk zullen zijn. Ik zie het al voor me: lekker paardrijden, een gezellig borreltje in het dorp of met z'n allen genieten van een heerlijk bbq'tje op een kleedje bij ons strandhuisje."


Meer berichten