Toneelgroep Spiegel speelt eenakters - Welkom in het bos & Over de schadelijkheid van tabak

Nieuws
(Foto: Bas Snabilie)
(Foto: Bas Snabilie) rodi.nl

EGMOND-BINNEN - Toneelgroep Spiegel uit Egmond-Binnen speelt woensdag 4 april tot en met zaterdag 7 april vijfmaal de eenakter 'Welkom in het bos' van Alex van Warmerdam. Dit jaar zal er, naast de gebruikelijke vier avondvoorstellingen, op woensdagmiddag 4 april ook een try-out als matineevoorstelling worden gepresenteerd. Op de avondvoorstellingen zal na de pauze de korte monoloog 'Over de schadelijkheid van tabak' van Anton Tsjechov worden gespeeld. Beide toneelstukken gaan in feite over onmogelijke relaties en onze grote behoefte aan liefde en geborgenheid.

Welkom in het bos

De vriendinnen Fannie en Dora dwalen na echtelijk gedoe van Dora tussen de bomen in het bos: Dora, weggelopen van haar man en Fannie, die haar steunt en troost. Ze hebben honger en dorst, maar weigeren koppig huiswaarts te keren. In een reeks korte sketches ontmoeten zij allerlei vreemde figuren die allen een poging doen hen te verleiden. Meestal kunnen de dames ze met hun tassen van zich afslaan. Maar wanneer Dora onder een omgevallen boom bekneld is geraakt en haar man in het bos verschijnt wordt het allemaal tragischer: zal er nog een toekomst voor Dora zijn en zal Fannie weer gewoon haar leven als moeder en minnares kunnen oppakken? De absurde humor van Alex van Warmerdam maakt dit bizarre, bijna duivelse sprookje over liefde, lust en seks tot een mooie, feestelijke voorstelling.
Over de schadelijkheid van tabak

Een spreker staat op het punt een lezing te geven over de schadelijkheid van tabak. "Er is aan mijn vrouw voorgesteld mij hier vanavond voor het goede doel een populaire lezing te laten houden". De oorspronkelijk lezing over de schadelijkheid van tabak wordt echter steeds uitgesteld omdat de spreker allerlei persoonlijke ontboezemingen deelt met de zaal.
Van woensdag 4 april tot en met zaterdagavond 7 april zijn 'Welkom in het bos en Over de schadelijkheid van tabak' te zien in de grote, volledig tot theater omgebouwde, zaal van dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen. Het is aan te raden een plaats te reserveren op: info@toneelgroepspiegel.nl / 072 5062683 (vanaf 19.00 uur). Kaarten: tien euro. Try-out: vijf euro. Donateurs hebben gratis toegang. De avondvoorstellingen beginnen om 20.15 uur, de matineevoorstelling op woensdag begint om 14.30 uur.