Nieuwbouw JOEB feestelijk geopend - Walk of Fame leidt naar de entree

  Nieuws
Handafdrukken maken voor de Walk of Fame. (Foto: Hans Brouwers)
Handafdrukken maken voor de Walk of Fame. (Foto: Hans Brouwers) (rodi.nl)

EGMOND-BINNEN - Vanaf 1967 gebruikt de jongerenorganisatie een gebouw dat in eigendom is van de kerk. In de loop der jaren werd het gebouw aangepast aan de eisen die JOEB er aan stelde, zo werd in 1990 geluidsisolatie aangebracht. Toch liet de tand destijds het pand uit 1928 niet ongemoeid en vanaf 2003 ontstonden plannen om te vernieuwen. Een kleine drie jaar geleden kon de nieuwbouw van JOEB van start en komend weekend wordt de opening op grootse wijze gevierd.

Zaterdag 17 maart om 12.00 uur voeren burgemeester Hafkamp en wethouder Snabilie de officiële openingshandeling uit. Direct na de opening kan het pand bezichtigd worden en zijn er vele activiteiten voor alle leeftijden. De rest van deze feestelijke middag, avond en nacht staan in het teken van activiteiten gericht op cultuur, muziek en sport voor jong en oud. Het nieuwe honk van de Jongeren Organisatie Egmond-Binnen aan de Visweg 45A is tot stand gekomen door financiële bijdragen van onder andere de Gemeente Bergen, het Oranjefonds, het Kansfonds, het VSB-fonds, de Rabobank en de RaboClubKas, particulieren en acties van de Egmond-Binner jeugd. Alle Egmond-Binners en geïnteresseerden uit de omgeving zijn van harte welkom op deze feestelijke dag.

Programma

Fred Valkering, vrijwilliger van het eerste uur maakte onlangs het programma bekend. “We zijn de hele dag open en hebben geprobeerd voor alle leeftijden een leuk programma samen te stellen’, laat hij weten. “Buiten staat het springkussen klaar en vinden balsporten plaats. Binnen begint om 13.30 uur het poppentheater Belletje Sterk met de familievoorstelling Lammetjespap, wordt er geschminkt en zijn er workshops striptekenen, dance, darten en kinderkoken. De door de kinderen heerlijk gekookte hapjes worden de gehele dag voor een klein prijsje te koop aangeboden aan de bezoekers. Vanaf 18.30 uur zullen de dj’s The Q Brothers de jongeren vermaken met aanstekelijke dance music om vervolgens om 21.30 uur de muzikale stok over te dragen aan de Egmondse bands Van Leer en 21 Grams.”
Walk of Fame

Jongerenwerkster Mireille Otto van Stichting Welzijn Bergen heeft zich de afgelopen tijd ingezet voor de opening en de zogenaamde Walk of Fame. “Naar de entree van het jongerencentrum komt een pad met daarin een aantal betonnen stoeptegels, waar handafdrukken van de kinderen van de Windhoek staan”, legt ze uit. “Helaas konden we niet voor alle kinderen handafdrukken laten maken, dus per groep is één jongen en één meisje geloot. Zo krijgen we een pad met twintig verschillende handafdrukken die naar de ingang van hun jongerencentrum JOEB loopt. Donderdag 8 maart hebben Simon Hopman en Tay tervoort van Bouwbedrijf Tervoort de handafdrukken van de kinderen in beton gezet. In totaal waren er twintig kinderen, vijftien leerlingen van de Windhoek en vijf kinderen die geloot zijn tijdens de activiteit figuurzagen in JOEB. Zo kregen we een gemêleerde groep van kinderen qua leeftijd en geslacht. De betontegels moeten nu uitharden. Het pad wordt donderdag 15 maart gelegd en zal ook tijdens de opening op zaterdag 17 maart om 12.00 uur door de kinderen onthuld worden.”
Betrokken

Het hele dorp voelt zich betrokken bij JOEB. Velen hebben er in hun jeugd geknutseld, gedanst en verkering gekregen. Heel veel oud-JOEB-ers zetten zich dan ook nog steeds in voor de organisatie. “We hebben tijdens het hele proces van de nieuwbouw en de opening heel prettig samen gewerkt”, vult Mireille aan. “Ook tijdens de openingsdag is dat merkbaar. De Walk Of Fame is een samenwerking tussen Tervoort, de Windhoek , JOEB en mij als Jongerenwerker. Ook het programma van de opening is in een werkgroep van JOEB-vrijwilligers en het Jongerenwerk tot stand gekomen. Ik wil dan ook iedereen bedanken die zich alle afgelopen jaren, en nóg steeds, heeft ingezet voor JOEB en de jeugd! En met z’n allen gaan we er vast een geweldige dag van maken. ”

Meer berichten