Nieuw seizoen voor De Kapberg

  Nieuws

EGMOND AAN DEN HOEF - Zoals ieder jaar heeft de galerie een goed plan gemaakt voor het komende jaar. Zeven tentoonstellingen met kunstenaars van niveau. Het jaarprogramma dat in de galerie klaarligt vertelt dat. In de komende weken zijn al veel mooie dingen te zien.
Geertrui van Herwijnen laat foto’s zien. Bijzonder is dat een groottemaatstaf ontbreekt, dat vaak de suggestie van een enorme ruimte wordt gewekt. Zondag 18 maart om 14.00 uur zal Geertrui een ‘artist talk’ geven over haar werk: een uitwisseling, en ze zal ingaan op vragen. Haar fotoboek Bladgoud is in de galerie te koop. Martien Ockeloen maakt beelden in steen en brons. Hij maakt nu geen middelgrote en grote beelden meer, omdat hij lijdt aan de ziekte van parkinson. Wel maakt hij nog kleine beeldjes, en die zijn ook in de Kapberg te zien naast zijn oudere werk. Hij houdt zich nu ook bezig met grafiek en tekeningen.
May An Go maakt ingekleurde keramische schalen, waarbij de oxides die kleur geven vermengd zijn met de kleimassa. Door tijdens de verschillende droogfasen klei weg te schrapen krijgt de schaal haar uiteindelijke vorm. Na haar afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie studeerde ze in Hangzhou in China kalligrafie en in Peking aan de academie voor toegepaste kunst. Ook zij vertelt op 18 maart in de galerie hoe zij werkt. Tijdens de expositie exposeert Anita Duyvis 'Verlaten kamers'. Het zijn kijkkasten waarin verschillende interieurs over elkaar heen zijn gezet. Door een vitrage heen ziet men een kamer, zoals men die ziet als je door de stad loopt en nieuwsgierig bij mensen naar binnen gluurt.
De tentoonstelling is nog te zien tot en met 1 april op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Wie meer wil zien van de galerie: www. galeriedekapberg.nl.

Meer berichten