Opnieuw stunt Egmondia

(Foto: Egmondia)
(Foto: Egmondia) rodi.nl

EGMOND AAN ZEE - Na het vorige week behaalde punt tegen het veel hoger geklasseerde Meervogels, liet Egmondia tegen en in Limmen zien waar het, als alle koppies dezelfde kant op staan, toe in staat kan zijn. In een wedstrijd die gespeeld werd onder ijzige omstandigheden was ook totaal niet te zien dat tegenstander Limmen aanzienlijk meer punten had vergaard dan de Egmonders. Vanaf het begin trokken de blauwwitten weer ten strijde.
Dit werd in de tiende minuut al uitbetaald met het openingsdoelpunt. Na goed doorzetten van uitblinker Billy Mooij kwam de bal bij Justin Recourt. Deze zette zijn lichaam goed tussen tegenstander en de bal en schoof het leer vlak langs de paal binnen 0-1. Het onterechte vlagsignaal werd, voordat de treffer werd gemaakt, al afgewezen door de goed leidende scheidsrechter. Naarmate de eerste helft verstreek was de kans op een tweede treffer voor Egmondia groter dan de gelijkmaker. Want tot echt grote uitgespeelde kansen kwam de thuisclub niet. Eén keer Sean Mooij goed doorgelopen op een prima dieptepass, alert gereageerd van de doelman en twee verassende schoten van Jos Hopman leverden geen treffer op. Egmondia had het geluk aan zijn zijde toen vijf minuten voor rust een prima afstandsschot op de lat van de Egmonders uiteen spatte.
Na rust zou Limmen wel snel op jacht gaan op de gelijkmaker om toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Echter vijf minuten na rust boorde Sean Mooij deze ijdele hoop de grond in. Met een voortreffelijke individuele actie passeerde hij twee man. Ook de keeper werd op een beheerste, koele manier omspeeld waardoor Sean de bal in het doel kon schuiven 0-2. Een fantastisch doelpunt! Limmen besefte toen toch dat er iets moest gebeuren. Echter net als voor rust was vrouwe Fortuna niet op de hand van de Limmenaren. In de tiende minuut na rust belandde er opnieuw een afstandsschot van zo een veertig meter op de lat en vanuit de rebound werd opnieuw de lat geraakt. Bij de derde inzet stond Roy Broertjes op zijn plaats om deze hectische minuut te overleven. Na deze fase werd steeds duidelijker dat Limmen er niet meer in leek te geloven. Hierdoor groeide Egmondia in de wedstrijd en groeide bij de “derpers ”ook het geloof in een goed resultaat. Als de bezoekers nog iets zorgvuldiger met de kansen hadden omgesprongen was de uitslag misschien nog wel groter geweest. Maar met deze dik verdiende 0-2 overwinning keerde Egmondia met een goed gevoel terug naar Egmond aan Zee. Opnieuw een overwinning van het collectief. Strijdend, maar ook met een steeds beter veldspel laat de ploeg van scheidend trainer Johan van Wort zien dat het bereid is tot het laatste duel de strijd aan te willen gaan om degradatie te voorkomen.
Komend weekend op zaterdagavond speelt Egmondia de derby tegen Zeevogels, dat door deze overwinning nu rode lantaarndrager is.