Kinderboekenschrijvers gaan voorlezen - Bert Drost en Caroline-Uitendaal te gast bij Dekker & Dekker

  Nieuws
Bert Drost en dochter Caroline komen op zondag 22 april naar Egmond aan Zee waar zij bij boekhandel Dekker & Dekker het boekje 'Leon en de verdwenen koning' gaan voorlezen. (Foto's: aangeleverd)
Bert Drost en dochter Caroline komen op zondag 22 april naar Egmond aan Zee waar zij bij boekhandel Dekker & Dekker het boekje 'Leon en de verdwenen koning' gaan voorlezen. (Foto's: aangeleverd) (rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE - Tijdens de kinderboekenweek in oktober werd het boek 'Léon en de verdwenen koning' gelanceerd. Dit unieke boek (inclusief luisterboek) is geschreven door vader en dochter.

De auteurs Bert Drost en Caroline Uitendaal-Drost zijn binnenkort op visite bij Boekhandel Dekker & Dekker in Egmond aan Zee. Het samen schrijven was een mooi proces. Bert werkte 42 jaar lang in het basisonderwijs en sprak zelf het luisterboek in en Caroline heeft een praktijk voor ouder en kind, de illustraties zijn van haar hand.

Verdrietig

Het avontuurlijke boek dat zij schreven voor kinderen van 7-10 jaar, gaat over de gevoelige Léon. Na een rotdag op school komt hij boos thuis. Uitgelachen door zijn vrienden, voor schut gestaan voor de klas, hoeveel slechter kan zijn dag nog worden? Als hij dan ook nog eens aan tafel ruzie krijgt met zijn zusje en naar zijn kamer wordt gestuurd voelt het alsof de hele wereld tegen hem is. Terwijl hij verdrietig op zijn bed ligt hoort hij ineens een vreemde stem in zijn kamer.
Verdwenen koning

Het blijkt een boodschapper uit een onbekend land. Het land is in nood en heeft uitgerekend Léon nodig om de verdwenen koning op te sporen. En zo begint een bijzondere reis en een spannend avontuur. Lukt het Léon om de koning te vinden en het koninkrijk te redden? Is hij stoer genoeg om te doen wat nodig is? En komt hij ooit nog thuis?
Nieuwsgierig geworden, kom dan zondag 22 april gezellig langs bij Boekhandel Dekker & Dekker, Voorstraat 141 Egmond aan Zee. Om 14.00 uur luisteren naar Bert en Caroline, die voorlezen uit hun debuut. Je kunt allerlei vragen stellen over het schrijven van een kinderboek en natuurlijk kun je je boek laten signeren!

Meer berichten