Vierde overwinning op rij voor Egmondia

Nieuws
Vierde overwinning op rij voor Egmondia rodi.nl

EGMOND AAN ZEE - Egmondia bevindt zich momenteel in een goede fase van de competitie. Ook nu trokken in de wedstrijd tegen D.T.S. de Egmonders aan het langste eind en sleepten een dik verdiende overwinning uit het vuur. Want het succesverhaal van de laatste weken begon met het woord 'strijd'. Als iedereen binnen de club bezig is met één ding en dat is 'overleven' dan moet dit ook mogelijk zijn.

In de wedstrijd tegen D.T.S. was vanaf het begin duidelijk dat men voor de drie punten ging. Egmondia nam meteen het initiatief en dit resulteerde in de tiende minuut al tot de openingstreffer. Jip van der Himst speelde op links zijn tegenstander uit en zette hard en laag voor, daarmee verwarring veroorzakend in de laatste linie bij de bezoekers uit Oudkarspel. Dennis Blaauboer reageerde attent en knalde de 1-0 in het dak van het doel. Vijf minuten later leek Justin Recourt de tweede treffer te maken, maar helaas ging zijn schot net naast. Toch was het Justin die in de 30ste minuut alsnog de 2-0 binnen schoot. Sean Mooij ging fantastisch door, behield het overzicht en stelde hiermee de spits van Egmondia in staat om zijn vijfde goal in vijf wedstrijden te maken. Egmondia was de eerste helft heer en meester en had door toedoen van de uitstekend spelende Tyco Tervoort de gevaarlijkste speler van de bezoekers, Jordi Bitter, volledig in bedwang.

Tweede gele kaart

Des te opmerkelijk was het dat na rust het er op leek dat Tyco en andere opdracht had gekregen. D.T.S. zette aan om de aansluitingstreffer te maken en dit gebeurde dan ook na tien minuten in de tweede helft. Jordi Bitter uitgeweken naar rechts, zonder vaste mandekker profiteerde hiervan en scoorde 2-1. De spanning was helemaal terug in de wedstrijd. D.T.S. wilde meer en Egmondia moest strijdend verder. Het waren de bezoekers zelf, die eigenlijk de wedstrijd op slot gooiden door een volkomen overbodige tweede gele kaart, dus rood voor Jordi Bitter en zo met tien man verder moesten. Toch zou de thuisclub het nog zwaar kunnen krijgen, want een marge van één doelpunt is zeer mager. Het duurde tot aan de voorlaatste minuut dat het opnieuw Justin Recourt was die aan alle onzekerheid een einde maakte. Na een prima actie van Jip van der Himst, die de spits perfect bediende, kon de 3-1 worden aangetekend. Dat dezelfde Jip van der Himst het slotakkoord voor zijn rekening nam, was alleen maar mooi meegenomen. Want in bijna dezelfde minuut als de derde treffer bracht hij met een hard schot de 4-1 eindstand op het scorebord.
Met deze overwinning krijgt Egmondia wat lucht in de onderste regionen en is de wedstrijd van zondag tegen Vios in Warmenhuizen van cruciaal belang. Maar met een meer dan 100% inzet van alle spelers moet er voor Egmondia een goed einde van deze competitie mogelijk zijn. Tot man of the match werd Justin Recourt uitgeroepen.
Juichende spelers van Egmondia na de openingstreffer van Dennis Blaauboer.
(Foto: Egmondia).