Scoor een Boek!

Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) rodi.nl

BERGEN EO - AZ en Bibliotheek Kennemerwaard zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen van groep 6 uit Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.
Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. In de komende acht weken gaan bijna 3.000 leerlingen uit groep 6 van verschillende basisscholen binnen het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Stijn Wuytens van AZ.

Aftrappen

In de bibliotheek van Alkmaar Centrum is de Aftrap van Scoor een Boek! met AZ-speler Stijn Wuytens opgenomen. Leerlingen van groep 6 krijgen op verschillende basisscholen het filmpje te zien, maar ook op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/scooreenboek is het Aftrap filmpje te bewonderen. In de meivakantie is de Rust en daarom organiseert Bibliotheek Kennemerwaard op 9 mei een experiencemiddag vol leuke (sportieve)activiteiten in de bibliotheek van Alkmaar Centrum. Na acht weken lezen, sluiten de leerlingen het project af.
Thuiseditie

Naast het scoren in de klas, kunnen ook gezinnen meedoen met Scoor een Boek! In de bibliotheek kan een gratis Scoor een Boek!-poster, stickervel en boekenlegger worden afgehaald. Is er thuis een boek, krant of tijdschrift (voor)gelezen, dan plak je op de poster een sticker in de vorm van een voetbal. De deelnemende gezinnen kunnen via #scooreenboek een foto of filmpje delen op social media en maken daarmee kans op wedstrijdkaarten voor het hele gezin van AZ. Kijk voor meer informatie op www.bknw.nl/scooreenboek