Filmprogramma Cinebergen

  Nieuws
Aus dem nichts. (Foto: aangeleverd)
Aus dem nichts. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN - Deze week bij Cinebergen het oogstrelende Radiance, waarin Misako, een gepassioneerde jonge schrijfster van filmversies voor visueel gehandicapten, de oudere fotograaf Masaya ontmoet die langzaam blind wordt. Woody Harrelson geeft in LBJ krachtig gestalte aan senator Lyndon B. Johnson die door de moord op Kennedy de turbulente geschiedenis van de VS in de jaren ’60 mede gestalte heeft gegeven. Aus dem Nichts toont het pijnlijke relaas van Katja (Beste actrice in Cannes en Golden Globe voor Diane Kruger) die haar zoon en echtgenoot verliest bij een bomaanslag door neonazi’s en vervolgens slechts onbegrip op haar pad vindt. De jeugdfilm Wendy & Dixie is een heerlijke film voor paardenmeisjes en andere dierenliefhebbers. Tenslotte nogmaals het even elegante als monumentale Phantom Thread en wegens overweldigend succes de krantenfilm The Post.
Radiance (do 19 - 20:00 | zo 22 - 20:00)
De gepassioneerde jonge schrijfster van filmversies voor visueel gehandicapten Misako ontmoet de oudere fotograaf Masaya die langzaam blind wordt. Samen leren ze de wereld om hen heen met andere ogen te zien. Radiance is een oogstrelende, uiterst subtiele film, die duidelijk maakt hoe weinig wij werkelijk waarnemen van wat wij zien en hoe schoonheid zich pas openbaart op het moment dat zij dreigt te verdwijnen.
Phantom Thread (vr 20 - 14:30)
Tien jaar na There Will Be Blood leveren de Amerikaanse grootmeester Paul Thomas Anderson en de fenomenale Britse acteur Daniel Day-Lewis met Phantom Thread opnieuw een meesterwerk af. Even elegante als monumentale film over de bijzondere relatie tussen een perfectionistische modeontwerper en zijn eigenzinnige nieuwe muze.
LBJ (vr 20 - 20:00 | za 21 - 16:30 | di 24 - 20:00)
Jij zou een veel betere president zijn, zegt John F. Kennedy bescheiden tegen zijn Democratische rivaal Lyndon B. Johnson. Zo vleit de charmante JFK LBJ naar de functie van diens vicepresident. Die beseft maar al terdege dat mensen liever op een raspaardje stemmen dan op een werkpaard. Maar de Zuidelijke politicus krijgt alsnog zijn kans. Na de moord op Kennedy wordt Johnson ingezworen als de 36ste president van de VS. Ondanks tegenstand van veel conservatieve politici zet de president zich in voor gelijke burgerrechten en andere belangrijke sociale hervormingen.
Aus dem Nichts (za 21 - 20:30 | zo 22 - 11:00 | ma 23 - 20:00)
De internationaal vermaarde Duitse actrice Diane Kruger speelt de sterren van de hemel in het aangrijpende Aus dem Nichts. Als haar Turkse man Nuri en haar zoon Rocco bij een bomaanslag om het leven komen, verandert het leven van Katja voor altijd. Omdat haar man wegens drugshandel in de gevangenis heeft gezeten, denkt de politie dat de bomaanslag het werk van Turkse criminelen is. Dan wordt echter een jong stel gearresteerd met een neonazi achtergrond. Maar tot Katja’s ontsteltenis spreekt de rechter deze verdachten vrij. Katja komt tot het pijnlijke besef dat, mocht ze haar leven weer zin kunnen geven, er niets anders op zit dan het recht in eigen hand te nemen.
Wendy & Dixie (Jeugd-NL) (zo 22 - 15:30)
Vroeger was de twaalfjarige Wendy een echt paardenmeisje. Totdat ze pijnlijk van een paardenrug afviel. Sindsdien is ze getraumatiseerd en wil ze tot groot verdriet van haar ouders niets meer van paarden weten. Totdat haar aandacht gevangen wordt door een gewond paard dat ontsnapt is aan de plaatselijke slager. Een heerlijke film voor paardenmeisjes en andere dierenliefhebbers.
The Post (wo 25 - 20:00)
Spielberg blikt meeslepend terug op de strijd tussen de Amerikaanse president Nixon en de pers die de beerput van de Vietnamoorlog opentrok. Met Meryl Streep en Tom Hanks.
Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen (NH); www.cinebergen.nl.

Meer berichten