HVB vraagt om inbreng Bergenaren - Historische Vereniging Bergen viert jubileum met pop-up expo en boekuitgave
  Nieuws

Openluchttheater in de duinen bij Duinvermaak,  jaren '50. (Foto: aangeleverd)
Openluchttheater in de duinen bij Duinvermaak, jaren '50. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN - De Historische Vereniging Bergen (HVB) bestaat binnenkort 25 jaar. Dit wordt gevierd met een grote pop-up expo over de geschiedenis van Bergen in de Petrus en Pauluskerk op zaterdag 16 juni 2018. Ook wordt een boek uitgegeven over feest en vermaak in Bergen door de eeuwen heen. De 1900 leden van de bloeiende vereniging, én nieuwe leden die zich ter plekke aanmelden, kunnen het boek bij de eendaagse tentoonstelling gratis afhalen.
Voor zowel de tentoonstelling als het boek wil de HVB graag inbreng van de Bergenaren. Alle inbreng is welkom. Denk aan oude voorwerpen, historische foto’s en filmpjes, maar ook leuke verhalen of anekdotes over feest en vermaak. De komende maanden wordt daarnaast gevraagd naar materiaal over wisselende onderwerpen. Deze week: muziek en theater in de openlucht.
In Bergen heeft – zeker na 1900 – cultuur altijd hoog in het vaandel gestaan. Daarbij ging het niet alleen om de beeldende kunst. In 1909 werd het eerste openluchttheater geopend, het Natuurtheater Maesdammerhof. Dat lag op de plek waar nu het speelveld tegenover Kranenburgh is. Later kwam het openluchttheater aan de Zwarteweg, tegenwoordig ligt daar de skibaan. Ook waren er verscheidene muziekkoepels, onder andere in het Parnassiapark en in de hoek van de Eeuwigelaan en de Komlaan. Van die laatste is het toegangshek nog steeds aanwezig, maar de koepels zelf zijn helaas allemaal verdwenen.
Wie zelf nog mooie concerten meegemaakt bij één van de Bergense muziekkoepels of een boeiende theatervoorstelling in het openluchttheater, of misschien zelfs meegedaan aan een muziek- of theateruitvoering? Deel deze herinneringen dan met de HVB. Een oude foto erbij zou ook heel mooi zijn. Neem contact op via redactie@hvb-nh.nl of telefoonnummer 072-5814552. Voor de leukste bijdragen vanaf nu tot juni zijn drie aantrekkelijke prijzen beschikbaar. De eerste prijs is een vlucht per privévliegtuig boven Bergen! Tweede prijs is een lidmaatschap van de HVB voor de rest van uw leven. Derde prijs is een Bergense vlag met wimpel.

Meer berichten