Andere locatie en data voor Concours Hippique Kennemerruiters

Nieuws
Bartjan van Weert van de Kennemerruiters, met Happynez. (Foto: aangeleverd)
Bartjan van Weert van de Kennemerruiters, met Happynez. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

BERGEN - Op het voormalige BSV-voetbalterrein aan de Kerkedijk wordt zaterdag 20 en zondag 21 mei het 'Pinkster Concours Hippique Kennemerruiters 2018' gehouden. De toegang is gratis.
Voorheen werd het evenement in het eerste weekend van juli gehouden. Omdat dan ook de regiokampioenschappen in Hoofddorp zijn, heeft de Bergense organisatie moeten uitwijken naar het pinkerweekend. Noodgedwongen moest de organisatie daarmee ook op zoek naar een ander terrein, omdat in mei nog niet wordt gehooid. Het voormalige BSV-terrein ligt nog in afwachting op de bouwplannen en is geschikt bevonden voor het evenement.

Selectiewedstrijd

Extra mogelijkheid voor de ruiters en amazones is dat men op beide dagen kan starten in dressuur dat een selectiewedstrijd is voor de regiokampioenschappen, goed voor een groot aantal extra combinaties. Naast de bekende dressuurrubrieken is het programma uitgebreid in de hoofdring, met op zondag de rubriek Kür op muziek en maandag een springspektakel. Meer dan 363 starts - waarvan 66 springstarts- hebben zich al ingeschreven. Beide dagen duren van 9.00 tot circa 17.00 uur.