SCHIK mede mogelijk door Prins Bernhard Cultuurfonds

  Nieuws

SCHOORL - Schoorlse Inspirerende Kunsten (SCHIK), de kunstmanifestatie die zowel beroeps- als amateurkunstenaars een podium biedt, staat weer voor de deur. Zaterdag 9 en zondag 10 juni kan de liefhebber op de SCHIK-route - van Catrijp tot Camperduin - genieten van recente werken van de kunstenaars. Deze zijn te zien bij de deelnemers thuis, in de tuin of het atelier. Bezoekers kunnen de route lopend, per fiets of per auto afleggen - óf kiezen voor de Zonnetrein die het hele weekend rondrijdt en waar men gratis kan opstappen.

Zowel openbare basisschool Teun de Jager in Schoorl als Het Klimduin in Groet spelen een actieve rol binnen het evenement. De groep 5 en 6-leerlingen werken aan een kunstproject welke op school wordt gepresenteerd. Tevens doen ze mee aan de scholenroute-ochtend, aangeboden door SCHIK.
Bij elke deelnemer hangt tijdens het kunstweekend de SCHIK-vlag uit. Het evenement is gratis toegankelijk, maar wie SCHIK een warm hart toedraagt, kan zich via www.schikinkunst.nl aanmelden als 'Vriend van SCHIK'. Binnenkort verschijnt een overzichtelijke flyer met de plattegrond van de route en de deelnemerslijst. De flyer is tegen die tijd verkrijgbaar in De Blinkerd, wordt meeverspreid met het Bergens Nieuwsblad en Contact met de Egmonden en online te bekijken.

Sponsors

Het SCHIK-weekend wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bergen en het Prins Bernhard Cultuurfonds dat cultuur, natuur en wetenschap in Nederland ondersteunt. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleert het fonds bijzondere initiatieven en talent. Tevens krijgen particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Meer berichten