Quirine Viersen bij jubilerende Stichting Bachcantate Bergen

  Nieuws
Quirine Viersen behoort internationaal tot de leidende musici van haar generatie. (Foto: aangeleverd)
Quirine Viersen behoort internationaal tot de leidende musici van haar generatie. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN - Stichting Bachcantate Bergen herdenkt dit jaar de start van haar muzikale activiteiten 12,5 jaar geleden met uitvoeringen van de cantates van Johann Sebastian Bach. Vanwege het 'koperen' jubileum organiseert de Stichting Bachcantate Bergen dit jaar een aantal bijzondere concerten.

Het doel van de Stichting is om muziek van Bach op een laagdrempelige manier voor toehoorders en uitvoerenden toegankelijk te maken. In de loop van de tijd heeft de Stichting circa 25 van de 200 overgeleverde cantates uitgevoerd. Er is dus nog genoeg muzikaal materiaal beschikbaar voor het koor van geoefende amateurs. Van dirigent Ellen Verburgt krijgen zij een gedegen professionele training om een vlekkeloze uitvoering te verzorgen.

Quirine Viersen

Zaterdag 16 juni verzorgt de bekende celliste Quirine Viersen een lezing met recital in de Protestantse kerk in Schoorl. Ze gaat de eerste en zesde suite voor cello van Johann Sebastian Bach uitvoeren. Met haar krachtige, intense en virtuoze spel overtuigt ze iedereen van haar uitzonderlijke muzikaliteit. De uitvoering begint om 20.00 uur. Het aantal plaatsen is beperkt. De Stichting geeft 3 november 2018 een concert in zorginstelling Scorlewald te Schoorl. Op 4 november vindt hét jubileumconcert plaats in de Ruïnekerk te Bergen. Meer informatie is te vinden op www.bachcantatebergen.nl.

Meer berichten