Zeer belangrijke overwinning voor Egmondia

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft in Julianadorp tegen concurrent J.V.C. een belangrijke slag geslagen om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. De opdracht was winnen en dit gebeurde ook al moesten de blauwwitten hiervoor wel tot het uiterste gaan. Ook de thuisclub had de punten hard nodig en vanaf het begin van de wedstrijd leek J.V.C. dit meer te beseffen dan Egmondia.

Vooral de openingsfase was van Egmondse kant zeer nerveus waardoor het spel te gehaast en daardoor te onnauwkeurig was. Daarbij kwam ook nog eens dat vooral de persoonlijke duels allemaal in het voordeel van J.V.C. uitvielen. Hierdoor creëerde de thuisploeg een veldoverwicht en drukte het Egmondia steeds meer terug op eigen helft. Dit echter zonder tot grote kansen te komen. Want ondanks de druk die ontstond voor het Egmondse doel had de verdediging, onder aanvoering van de voortreffelijk spelende Carlo Smit, de zaken goed onder controle. De enige grote kans die zich voordeed in de eerste helft ontstond voor het doel van de tegenstander. Toen na een spaarzame aanvallende actie van Egmondia spits Justin Recourt alleen voor de doelman opdook. Echter door iets te lang wachten en ook enigszins uit balans te zijn gebracht door een verdediger schoot Justin tegen de keeper op.

Rode kaart

Het was zaak voor de 'derpers' om te proberen na rust het spel wat meer te verplaatsen naar de helft van de tegenstander. In de eerste minuut na rust leek Egmondia toch aan de leiding te komen, maar een goed ingeschoten bal van de Egmondiaspits werd voortreffelijk naast het doel getikt door de doelman. De eerste tien minuten was Egmondia al meer op de helft van J.V.C. geweest dan de gehele eerste helft. En deze strijdwijze leverde in de dertiende minuut na rust de openingstreffer op. Een schitterend genomen vrije trap van Jip van der Himst werd door Rick Blok formidabel binnen gekopt 0-1. Daarna leek Egmondia een tweede treffer te scoren, toen Justin Recourt een vrije doortocht door de ver uit zijn doel gekomen keeper geblokkeerd zag. De scheidsrechter bestrafte dit met een rode kaart, hoewel velen dit wel zwaar bestraft vonden. Zo moest de thuisclub verder met tien man en kreeg Egmondia door de zeer sterk spelende Dennis Blaauboer steeds meer vat op het middenveld. Diezelfde middenvelder stelde na een prima pass invaller Mats Stam in staat om de 0-2 aan te tekenen. Daarmee werd de wedstrijd op slot gegooid en speelde Egmondia de wedstrijd rustig uit. Echt gevaarlijk werd J.V.C. niet meer, al moest Roy Broertjes nog wel een paar keer zijn kunnen tonen. Maar dat is deze goede keeper wel toevertrouwd.
Qua kansen had Egmondia de score nog wel iets kunnen verhogen, maar met deze overwinning was men dik tevreden. In theorie heeft de ploeg van Johan van Wort nog een puntje uit twee wedstrijden nodig om definitief veilig te zijn er van uitgaande dat de concurrenten dan alles moeten winnen. Zondag speelt Egmondia thuis tegen Kleine Sluis. Kom allemaal naar “de Lange plas” om onze jongens te steunen.