Rondleiding Scheepvaartmuseum Prins Hendrik Stichting Egmond

  Nieuws
Rondleiding Scheepvaartmuseum Prins Hendrik Stichting Egmond. (Foto: aangeleverd).
Rondleiding Scheepvaartmuseum Prins Hendrik Stichting Egmond. (Foto: aangeleverd). (rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE - Belangstellenden kunnen op donderdag 21 juni om 10.30 uur deelnemen aan een rondleiding door het Scheepvaartmuseum in de Prins Hendrik Stichting in Egmond. Tijdens de rondleiding krijgt iedere bezoeker een mooi beeld van de maritieme collectie van het museum. Deelname is gratis.

Het kleine maar fraaie scheepvaartmuseum bevindt zich in het hoofdgebouw van het voormalige tehuis voor oud-zeelieden, de Prins Hendrik Stichting in Egmond. Prins Hendrik de Zeevaarder was de broer van koning Willem III en beschermheer van het zeemanshuis. In 1874 legde prins Hendrik de symbolische eerste steen van het huis. Het is een imponerend wit gebouw en tegenwoordig is het een modern seniorencomplex. Het monumentale hoofdgebouw, de maritieme sfeer en het scheepvaartmuseum zijn behouden. En nog altijd een bezoek waard! Pronkstukken van het museum zijn de scheepsmodellen van formaat, de maritieme schilderijen, antiquiteiten en andere curiosa.
Nieuwsgierig geworden? Belangstellenden zijn van harte welkom op donderdag 21 juni in het scheepvaartmuseum in de Prins Hendrik Stichting, Voorstraat 41, in Egmond aan Zee. De rondleiding start om 10.30 uur. Deelname is gratis maar aanmelden is gewenst. Dat kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in één van onze vestigingen.

Meer berichten