Vivaldi op de Voert

  Nieuws
Vivaldi met twee bijzondere midzomer concerten op de Voert in Bergen. (Foto: aangeleverd).
Vivaldi met twee bijzondere midzomer concerten op de Voert in Bergen. (Foto: aangeleverd). (rodi.nl)

BERGEN - Op de Voert in Bergen zijn op 23 en 24 juni twee bijzondere midzomer concerten. Het uitbundige Gloria van Vivaldi, met koor, orkest, solisten, verhaal en dans onder leiding van Maria Delver op een authentieke plek, de koeienstal van de familie de Waard. Na de langste dag op 21 juni begint de zon bijna onmerkbaar aan de afdaling. Op de uitbundigheid van de zomer volgt de verstilling, en richten we ons weer meer op het innerlijk.

Van oudsher vieren we in deze tijd het St Jansfeest, een blij feest met verhalen, zang en dans met bloemenkransen in het haar, vol vuur en vrolijkheid, maar ook in het besef dat met nog een korte lichte nacht het keerpunt is gekomen. Hoe verhoudt zich nu het aardse tot de hemelse klanken van het Gloria? Die vraag benaderen we door de muziek met een verhaal te combineren. Een verhaal over een man, een vrouw uit de zee en een kind , verteld door Maathe Commerina Boot. Het kind is de verbindende schakel tussen de wereld van beneden en die van boven.
Zaterdag 23 juni 20.00 uur, zondag 24 juni 16.00 uur. Voert 9. Beperkt aantal plaatsen! Kaarten tien euro bij de Bergense boekhandels.

Meer berichten