Dorpscentrum De Blinkerd Schoorl: daar gebeurt wát!

  Nieuws

SCHOORL - Het rumoer over het opzeggen van de huur voor de zaalvoetbalvereniging DGAC in de Blinkerd is het bestuur niet in de koude kleren gaan zitten. Er zijn bij het bestuur veel boze reacties gekomen. We zijn geschrokken van deze negatieve reacties, hoewel er ook mensen waren die juist heel positief reageerden op de komst van een fitnesscentrum in Schoorl en het een aanwinst vonden.

Met de actie om easyActive aan ons centrum te binden, wilde het bestuur twee vliegen in een klap slaan. Het centrum zou de benodigde positieve financiële impuls krijgen en er zou voor onze inwoners een nieuwe, attractieve sportbeleving bijkomen. Wat het meest doorklonk in de reacties was het feit dat DGAC vond dat zij te weinig tijd heeft gekregen om naar een alternatieve zaalaccommodatie om te zien. Dit was voor ons reden opnieuw met easyActive in gesprek te gaan. In gezamenlijk overleg hebben we besloten tot een tussenoplossing om zo DGAC meer tijd te geven naar een andere zaalaccommodatie te zoeken en toch dit najaar te kunnen starten met een fitnesscentrum in de Blinkerd.
Concreet betekent dit dat de zaalvoetbalvereniging voor het zaalvoetbalseizoen 2018/2019 nog gebruik kan blijven maken van de sporthal in de Blinkerd. EasyActive wil graag dit najaar in Schoorl starten en neemt, omdat zij begrip hebben voor de gerezen problemen, vooralsnog genoegen met een aantal ruimtes van bescheidener omvang. Halverwege volgend jaar verhuizen zij dan naar een deel van de sporthal. We kunnen dus dit najaar al veel positieve energie verwachten door de komst van een fitnesscentrum in ons gebouw. En we zijn blij de voetbalvereniging hiermee wat meer tijd te kunnen gunnen.
Het bovenstaande heeft wel gevolgen voor de exploitatie van de Blinkerd. Eén van de redenen (en een hele belangrijke) om met easyActive in zee te gaan, was om de exploitatie van de Blinkerd in de komende jaren fors te verbeteren en tekorten te vermijden. Het bestuur zal zich nu moeten beraden op een nieuwe financiële situatie en bijbehorende maatregelen.

Meer berichten