Hargen Sail waarborgt toekomst met sponsors én entree - Sport- en muziekevenement vraagt klein entreebed

Nieuws
Mark van Ierssel kijkt uit naar weer een mooie editie van Hargen Sail. (Foto: Rodi Media / TL)
Mark van Ierssel kijkt uit naar weer een mooie editie van Hargen Sail. (Foto: Rodi Media / TL) rodi.nl

HARGEN - Hargen Sail, het driedaagse sport- en muziekevenement - 6 tot en met 8 juli - op het strand van Hargen, wordt jaarlijks kwalitatief beter. "We hebben een groot aanbod in sporten, overdag een mooie programmering op het terras en drie prachtige feestavonden met een fraaie line up", aldus Hargen Sail-voorzitter Mark van Ierssel. "Het wordt echter wel elk jaar een grotere uitdaging om het evenement goed georganiseerd, veilig én financieel gezond te houden."


"De overheid verwacht van organisaties een steeds betere controleerbaarheid van het evenement", legt Mark uit. "Dat heeft met name te maken met de huidige wet- en regelgeving en het strenge alcoholbeleid. Daar zijn extra faciliteiten voor nodig. Die kosten geld, terwijl ook materialen inhuren elk jaar iets duurder wordt. Organisaties maken meer kosten; extra beveiliging, meer faciliteiten zoals hekwerken, vluchtroutes, bewegwijzering, polsbandjes; ze zijn allemaal nodig om het beleid goed door te voeren in het evenement. Je ziet daardoor dat evenementen verdwijnen of onder druk komen te staan. De gemeente en hulpdiensten, waar wij altijd een goede samenwerking mee hebben, verwachten daarin onze volledige medewerking. Die geven wij ook. We willen immers ook een veilig, goed georganiseerd evenement met goede voorzieningen voor onze bezoekers."

Crowdfunding 2.0


Mark heeft behoefte dat verder toe te lichten. "De bezoekers merken die kwaliteitsimpulsen heus. Middels bijvoorbeeld een rijpad om op het strand te komen (en dus ook voor hulpdiensten, red.), schoner sanitair, extra verlichting, een mooi vlonderterras, goed werkende pinapparatuur, een steeds beter wordende line up van bands en dj’s; het heeft allemaal zijn prijs. Het zijn enerzijds de eisen van de tijd, anderzijds de kwaliteit die we wensen. Dat daar geen entree en wel een schappelijke consumptieprijs tegenover stond, vind je nergens meer, daarom kan het ook bij ons helaas niet anders meer. Daar boet Hargen Sail als evenement helemaal niks mee in, want de sporten en de feesten worden er echt niet minder om! Wij hebben als bestuur dan ook besloten om vanaf 20.00 uur een entreeprijs van vijf euro te hanteren. Dit bedrag is inclusief een consumptie - noem het crowdfunding 2.0. Overdag is het terrein vrij en gratis toegankelijk, op de avonden ga je eerst langs de entreekassa om je te legitimeren en koop je per avond (er zijn geen passe partouts, red.) een entreebandje en krijg je een muntje."
Hargen Sail heeft een fraaie lijst aan bestaande en nieuwe lokale en niet-lokale sponsors. "Daar zijn we enorm blij mee", aldus Mark die sinds 2015 voorzitter is van Stichting Hargen aan Sail. "Het is een cliché, maar zonder hun steun zou Hargen Sail sowieso niet bestaan. Dat geldt natuurlijk ook voor alle vrijwilligers, waar het evenement op draait. Jaarlijks komen veel sporters en feestgangers naar de kust om erbij te zijn. De Rabo Feesttent staat direct bij de strandopgang en is het centrale, sfeervolle ontmoetingspunt voor zowel de sporters en het publiek overdag als voor de feestgangers 's avonds."


Aanraders


"Zonder anderen te kort te willen doen, noem ik de eerste - en tweede divisie dames en heren van de Nevobo Beachvolleybal tour als komend sportief hoogtepunt, plus het MTB Beachcriterium op zaterdagavond. Tevens hopen we dat de Beach Run een groei gaat doormaken. Het is zwaar, maar wel heel leuk om aan mee te doen. Daarnaast kan iedereen zich verheugen op drie topavonden. Zo presenteren we aankomende editie op vrijdagavond 538 Dj's on Tour, zaterdag de band Sesam Sensation, zondagmiddag op het terras de Stage Rockband met nummers van U2 - die op onze grond heeft gestaan - en zondagavond huisorkest Jamento. We kijken uit naar weer een mooie editie van Hargen Sail!"

Mark van Ierssel kijkt uit naar weer een mooie editie van Hargen Sail. (Foto: Rodi Media / TL)