Museum van Egmond: 1000e bezoeker

  Nieuws
1000e bezoeker van het museum: Anna Ridderbos met vriendin Mirjam van Proosdij. Op de achtergrond enkele van de werken van Roeland Koning.  (Foto Gerard Wijker)
1000e bezoeker van het museum: Anna Ridderbos met vriendin Mirjam van Proosdij. Op de achtergrond enkele van de werken van Roeland Koning. (Foto Gerard Wijker) (rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE - De tentoonstelling ‘Roeland Koning en de Derpers’ is een succes. Ondanks het prachtige zomerweer staat het Museum van Egmond - dit jaar vernieuwd - goed in de belangstelling. Afgelopen vrijdag werd de 1000e bezoeker verrast met bloemen en het boek ‘Roeland Koning en de Derpers’.


Het was eventjes spannend, want de eerste bezoeker op vrijdagmiddag zou de duizendste zijn (niet meegeteld de drukbezochte opening). Het bleek toevallig een van de bruikleengevers van een schilderij te zijn: Anna Ridderbos, eigenaar van ‘Zonnebloemen’. Een opvallend schilderij van Roeland Koning tussen de Derper schilderijen en tekeningen uit de jaren twintig en dertig die het museum toont in de nieuwe aanbouw. Het geeft wel iets weer van de veelzijdigheid van de schilder die in zijn jeugd ‘dweepte’ met Van Gogh. De ouders van Anna waren goed bevriend met de schilder en werden ook door hem geportretteerd. Anna heeft de schilder als kind menigmaal meegemaakt en was altijd erg onder de indruk van zijn charme, zijn prachtige verhalen en van de kunstwerken. Ze stelde spontaan haar geliefde ‘zonnebloemen’ ter beschikking van de tentoonstelling toen ze daarvan hoorde. Nu kwam ze de tentoonstelling voor de tweede keer bezoeken, samen met haar vriendin, Mirjam van Proosdij. Beiden waren zeer verrast met de attenties.

Donateursactie: gratis boek


Het Museum van Egmond is een maatje groter geworden en heeft grote behoefte aan meer donateurs. Vandaar de actie dat nieuwe donateurs het boek ‘Roeland Koning en de Derpers’ cadeau krijgen – zo lang de voorraad strekt en zodra de donatie (vanaf € 15,- ) is voldaan. Het museum is immers de moeite waard om meer dan eens te komen bezoeken, ook met kinderen of kleinkinderen. Donateurs kunnen vaker even binnen lopen en telkens weer iets anders beleven in het museum. Zij ontvangen bovendien twee maal per jaar de Museumbode met nieuwtjes en uitnodigingen voor de opening en voor de jaarlijkse lezing. Vanf € 20 wordt men donateur inclusief de gasten van bijvoorbeeld het zomerhuis.
Museum van Egmond, Zuiderstraat 7 Egmond aan Zee. Geopend t/m 4 november elke middag, behalve maandag van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang € 4,-, kind € 2,- (inclusief een zoektocht). Gratis voor donateurs met het gezin en voor MJK-houders. www.museumvanegmond.nl.

Meer berichten