In gesprek met Anselm Grün en Leo Fijen

Nieuws

EGMOND-BINNEN - Anselm Grün bezoekt samen met Leo Fijen op woensdagmiddag 22 augustus de Abdij van Egmond voor de presentatie van hun gezamenlijke boek 'Toekomst zien in de kerk'. Bij de presentatie gaan ze in gesprek met elkaar en met het publiek. De voertaal is Duits.

Over het boek: Anselm Grün en Leo Fijen vinden elkaar in de opdracht van de lokale kerk om gastvrij en uitnodigend te zijn. Hoe doe je de deuren van je eigen kerk open? En wat kun je doen om mensen die lang niet in de kerk zijn geweest uit te nodigen? De wereldberoemde monnik Anselm Grün en de bekende televisie-maker Leo Fijen schrijven elkaar vijftien brieven. Over gastvrijheid voor vluchtelingen, over rituelen bij het laatste afscheid, over bidden met de mensen uit je stad en je dorp, over de plek van jongeren in de kerk, over de betekenis van ouderen voor parochie en gemeente.
Aanvang 14.30 uur in de abdijkerk daarna boek signeren in de abdijwinkel. Belangstellenden kunnen er bij zijn. Dat kan door aan te melden via de website: www.abdijvanegmond.nl