Preview concert The International Holland Music Sessions

  Nieuws
Cristian Grajner de Sa. (Foto: aangeleverd)
Cristian Grajner de Sa. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN - De violisten Dillon Jeffares en Cristian Grajner de Sa geven donderdagochtend 9 augustus een preview miniconcert in de bibliotheek in Bergen. Jeffares speelt de Sarabande uit de Partita voor viool solo nr. 2 in d kl. t. De Sa speelt het Adagio en Fuga uit de Partita voor viool solo in g. Alle werken zijn van Johann Sebastian Bach. De preview start om 10.30 uur en is gratis toegankelijk. Iedereen is welkom.
De jonge Britse Dillon Jeffares studeert momenteel aan het Royal College of Music in London. Cristian Grajner de Sa maakte zijn concertdebuut op 14-jarige leeftijd in St. James's Piccadilly, Londen en heeft sindsdien in veel van de prestigieuze concertzalen in het Verenigd Koninkrijk opgetreden. Hij studeerde in 2017 met first class honours af aan het Royal College of Music. Na zijn afstuderen ontving hij de Regency Award en de J & A Beare Bow Prize; de meest prestigieuze award van de snarenafdeling aan de Royal Academy, uitgereikt aan de meest opvallende afgestudeerde violist. Concerten in het buitenland brachten hem naar het Mozarteum van Salzburg, Salle de l'Utopia van Lausanne in Zwitserland, Ateneo de Madrid in Spanje en hij heeft optredens gehad in Frankrijk, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten. De Sa ontving de 1e prijs op de Groba International Viool Competitie in Spanje 2015 en was een snaren finalist in de BBC Young Musician 2012 en Royal Overseas League Competition 2014.

The International Holland Music Sessions

The International Holland Music Sessions is een begrip van Noord-Hollandse bodem. Het hart van de activiteiten ligt in de jaarlijks georganiseerde Summer Academy & Festival, waar meer dan honderd concerten en openbare masterclasses plaatsvinden in ongeveer vier weken. Hiervoor worden alleen de beste musici uit onder andere Europese landen uitgekozen.
Gratis toegang

Wilt u erbij zijn? Het optreden van Dillon Jeffares en Christian Granjer de Sa in de Bibliotheek in Bergen (Dreef 1) begint om 10.30 uur. De toegang is gratis maar kom op tijd want er zijn maximaal 40 plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie over The International Holland Music Sessions kunt u kijken op www.tihms.com.

Meer berichten