The Place in Cinebergen

  Nieuws
The Place. (Foto: aangeleverd)
The Place. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

Deze week bij Cinebergen in het kader van de samenwerking met Museum Kranenburgh B is for Bird het fantasievolle Bird People, waarin een Frans kamermeisje een in paniek geraakte Amerikaanse zakenman helpt door het luchtruim te kiezen en zo te ontsnappen aan de alledaagsheid. Daarnaast de nieuwe film van Paolo - Perfetti Sconosciutti - Genovese The Place over een mysterieuze man die dag in dag uit de meest bizarre wensen van zijn tafelgenoten aanhoort. Hoe ver durven zij te gaan om hun doel te bereiken? In Marvin ou la belle éducation weet buitenbeentje Marvin zich aan zijn miserabele milieu te ontworstelen door toneel te gaan spelen. Eenmaal volwassen krijgt hij daarbij steun van de echte Isabelle Huppert. En nogmaals de met lof overladen animatiefilm Het Ongelooflijke Verhaal Van De Mega Grote Peer.
The Place (do 02 - 20:00 | za 04 - 20:30 | di 07 - 20:00)
Na zijn succesvolle Perfetti Sconosciutti heeft de Italiaanse regisseur Paolo Genovese wederom een subliem gegeven als uitgangspunt voor een nieuwe film gekozen. Achterin het café The Place zit dag in dag uit een raadselachtige man. Daar aan zijn vaste tafeltje hoort hij de grootste - soms onmogelijke - wensen van zijn tafelgenoten aan. De een wil een mooier uiterlijk, de ander wil weer kunnen zien. Hoe uiteenlopend de dromen ook zijn, alle hebben één ding gemeen: de dromer heeft er alles voor over om zijn of haar doel te bereiken. In ruil voor zijn hulp vraagt de man zijn tafelgenoten een opdracht voor hem uit te voeren. Wat voor prijs is men bereid te betalen in de zoektocht naar geluk?
Marvin ou la belle éducation (vr 03 - 20:00 | ma 06 - 20:00 | wo 08 - 20:00)
Thuis is Marvin, met zijn tengere gestalte en intelligentie, een buitenbeentje tussen een zuipende, tirannieke vader, een gelaten moeder en ruwe broer. En op school wordt hij uitgescholden voor wat hij zich nog nauwelijks bewust is, namelijk dat hij homo is. De nieuwe directrice van zijn school stimuleert hem om zich aan te sluiten bij een toneelgroepje op school. Jaren later op de toneelacademie vindt hij een nieuwe mentor in de docent Abel die hem introduceert in het artistieke milieu van Parijs. Daar krijgt hij hulp van niemand minder dan actrice Isabelle Huppert als hij zijn jeugdervaringen wil gebruiken voor een toneelvoorstelling. Alle personages, hoe afstotelijk ze soms ook mogen lijken, blijven genuanceerd en menselijk. En de cast met voorop de charismatische Finnegan Oldfield als Marvin is voortreffelijk.
Het Ongelooflijke Verhaal Van De Mega Grote Peer (Jeugd-NL) (zo 05 - 15:30)
Alles draait om een gigantische peer in deze met lof overladen animatiefilm waarin drie sleutelwoorden centraal staan: plezier, verbeeldingskracht en vrolijke anarchie. Een ongelooflijk spannende film met een stortvloed aan grappen en grollen die het verhaal luchtig houden.
Bird People (i.h.k.v. B is for Bird) (zo 05 - 20:00)
In de zomermaanden draagt Cinebergen een filmisch steentje bij aan de fraaie expositie die Museum Kranenburgh momenteel wijdt aan de vogel als artistieke inspiratiebron. Verspreid over juli en augustus zijn er vier films uitgekozen, die aan vier zondagen filmische vleugels geven. Bruusk breken met de sleur van elke dag, zonder enig ander perspectief er even uitstappen, je een vrije vogel voelen. Iedereen verlangt daar wel eens naar. De Française Pascale Ferran heeft daar een prachtfilm over gemaakt: Bird People. Een Frans kamermeisje helpt een in paniek geraakte Amerikaanse zakenman door het luchtruim te kiezen en zo te ontsnappen aan de alledaagsheid.
Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen (NH); www.cinebergen.nl.

Meer berichten