Leef je uit bij Buitencentrum Schoorlse Duinen

  Nieuws
Gewoon rennen van het klimduin is ook al een beleving. (Foto: Staatsbosbeheer)
Gewoon rennen van het klimduin is ook al een beleving. (Foto: Staatsbosbeheer) (rodi.nl)

SCHOORL - Kom in de vakantie naar Buitencentrum Schoorlse Duinen want er is van alles te doen.
Naast het buitencentrum ligt Speelbos Zandspoor, beschermd door een legertje wortelwakers en knotse knoesten. Deze grappige boompoppen bewaken de kinderen zodat ze fijn kunnen spelen. Lekker met water kliederen bij de waterspeelplek, klauteren over de omgevallen boom, zand verplaatsen met een treintje. Tussen de bomen en achter de schermen van takken in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is het leuk verstoppertje spelen. Hier zijn allerlei leuke activiteiten in de natuur te doen, zoals het blote voetenpad lopen of de hoge duinen beklimmen.

Blote voetenpad

Schoenen en sokken uit. Voel met je blote voeten de elementen Schoorlse Duinen. Hoe voelt het om over dennenappels te lopen of ervaar je liever een zacht mostapijt? Je loopt hier over verschillende ondergronden zoals boomstammen, houtsnippers, stenen, zand, schelpen en elke ondergrond geeft weer een andere sensatie. Het lopen op blote voeten is een aparte beleving. Het prikkelt je zintuigen. Het pad is voor iedereen, van jong tot oud. Het is ongeveer 150 meter lang en vrij toegankelijk. Aan het eind van het pad kun je je voeten afspoelen met echt duinwater.

Schatgraven

Op donderdag 30 augustus tussen 19.15 en 20.00 uur kun je schatgraven in het klimduin. Na het startsein ga je aan de slag. Wie een van de speciale schatten vindt, krijgt een prijs. Je krijgt sowieso een tegoedbon voor iets lekkers. www.staatsbosbeheer.nl/schatgravenschoorl
Buitendag Schoorlse Duinen

Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen: daar beleef je elke derde zondag van de maand buitenpret op de Buitendag. Met de strippenkaart kun je 4 verschillende activiteiten doen tussen 11.00 en 14.00 uur. Om 15.00 uur is de Buitendag afgelopen.
Beklim de hoge duinen

In de Schoorlse Duinen liggen de hoogste duinen van Nederland! Kom je ze beklimmen? Al klauterend en klimmend struin je door de duinen en doe je allerlei opdrachten. Je team wordt in tweeën gesplitst. Met een kompas ga je op pad. Weet jij de juiste route terug? Eenmaal terug krijg je natuurlijk het Hogeduinenpad-diploma. Een actieve tocht voor stoere jongens en meiden die je elke dag van de week kunt doen, tussen 10.00 tot 17.00 uur. De tocht duurt twee uur, dus je kunt op z’n laatst om 15.00 uur starten.
Dierenvriendjespad

Kom je ook spelen in de natuur? Samen met de Dierenvriendjes van Staatsbosbeheer ga je op ontdekkingstocht en beleef je avonturen in de Schoorlse Duinen. Je krijgt een spel mee met een aantal opdrachten. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker. Kwaak, kwaak! Alle dagen van de week. Kwaak!

Elfendeurtjesroute Schoorlse Duinen

Kom met je kinderen naar de Schoorlse Duinen voor een bezoek aan de elfjes, want die leven hier ook. Ze spelen graag met de dieren in de duinen: zo speelt elfje Fier graag met de mier. De elfjes laten zich zelden zien, maar op de route door het speelbos vind je de deurtjes waarachter ze wonen. Bij de balie van Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt een tas met - jawel - een heuse toverstaf klaar. Daarmee ga je op pad. Bij elk elfendeurtje krijg je een opdracht. Na elke opdracht mag je een toverspreuk doen, en het dier wat er bij hoort meenemen. Als afsluiting vier je samen met de dieren het feest van de seizoenen. En wat is een feest zonder iets lekkers te drinken en een koekje...

Kabouterpad

Wist je dat er in de Schoorlse Duinen kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Als je het Kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter.... Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer ligt een tasje gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op loop je samen met je ouders een route van twee kilometer. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten bij elke Duinkabouter. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop krijg je een kabouterplaat of diploma.
In Schoorl zijn er twee kabouterroutes. Met de ene route beklim je het hoogste duin van Nederland, de andere is meer geschikt voor jonge kinderen en wandelwagens. Bij de hoge duinroute hoort een opdrachtboekje dat je voor 2,50 per groepje aanschaft.
Meer informatie is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/naarbuiteninschoorl. Buitencentrum Schoorlse Duinen is 7 dagen in de week geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten