'Kinderen maken kennis met overige sporten' - Bergense stranden decor voor Beachfun dagen

  Nieuws
"Het mooie aan Beachfun is dat een kind ook kennis kan maken met wat minder voor de hand liggende sporten." (Foto's: aangeleverd)
"Het mooie aan Beachfun is dat een kind ook kennis kan maken met wat minder voor de hand liggende sporten." (Foto's: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN - De buurtsportcoach van Bergen, Egmond en Schoorl organiseerde in de eerste twee weken van de zomervakantie in samenwerking met Jongerenwerk Bergende zogenaamde ‘Beachfun’ dagen. Beachfun is een sportevenement voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar en wordt jaarlijks georganiseerd op de stranden van de gemeente Bergen. In totaal namen maar liefst 146 kinderen én hun ouders deel aan deze populaire activiteit.
Maandag 23 juli meldden uiteindelijk 68 kinderen zich bij Elles Kraakman, de buurtsportcoach van gemeente Bergen, op het strand van Egmond aan Zee. Zij leefden zich uit met sporten als beachsoccer, beachtennis, ultimate frisbee, fungames, slagbal en golfsurfen. Oorspronkelijk stond het onderdeel powerkiten op het programma, maar omdat de wind het deze dag liet afweten werd dit -tot enthousiasme van de kinderen - vervangen door het golfsurfen. Met een regelmatige duik in het water werd de hitte van de middag geweldig doorstaan door alle deelnemers.
In Camperduin stonden dinsdag 31 juli sporten als atletiek, raften, zandkastelen bouwen, beachtennis, beachvolleybal en beachsoccer op het programma. Hoewel de dag regenachtig begon konden de deelnemers vanaf het moment dat zij deelnamen aan de Zumba warming-up genieten van een doorbrekend zonnetje. Doordat ook de wind ging liggen bracht ook de tweede Beachfun dag een fantastische ervaring voor de 78 deelnemers én hun ouders die fanatiek mee sportten.

Ervaren

De begeleiding van de sporten was deze dagen in handen van ervaren instructeurs en trainers van lokale sportverenigingen uit de gemeente Bergen. “Het mooie aan Beachfun is dat een kind ook kennis kan maken met wat minder voor de hand liggende sporten. Misschien is een kind uiteindelijk zelfs zo enthousiast dat het besluit om een bepaalde sport vaker te gaan beoefenen!”, aldus Kraakman. Verenigingen die het concept nog niet kennen of ook wel eens samen willen werken bij één van de sportstimuleringsprojecten van de buurtsportcoach kunnen contact met haar opnemen via e.kraakman@alkmaarsport.nl.

Meer berichten