Jazz & Sail breidt programma uit - Bergens festival biedt behalve muziek theater en acrobatiek

  Nieuws
Publiek kan zaterdag 8 september in het centrum genieten van Ricardo’s Straatcircusshow. (Foto: aangeleverd)
Publiek kan zaterdag 8 september in het centrum genieten van Ricardo’s Straatcircusshow. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN / BERGEN AAN ZEE - De 39e editie van het Jazz & Sail Festival 2018 heeft plaats in het weekend van 7 tot en met 9 september. Een laagdrempelig, gratis toegankelijk, gemoedelijk feest voor de inwoners van de regio Bergen en natuurlijk de toeristen. Op vrijdagavond kan men in het centrum van Bergen terecht, de zaterdag wordt zowel in Bergen centrum, als op het strand in Bergen aan Zee gevierd. Traditioneel wordt het festival op zondag in Bergen aan Zee afgesloten.

Het Jazz & Sail festival is ontstaan als bedankje aan de inwoners van Bergen, voor een seizoen lang gastvrijheid. Het wordt telkens het eerste weekend van september georganiseerd, ter afsluiting van het zomerseizoen. Dit jaar vinden naast de vele bandjes op de buitenpodia, ook vernieuwende en spraakmakende optredens in centrum van Bergen plaats. Dit jaar vinden er naast de vele bandjes op de buitenpodia, ook straattheater optredens en niet één, maar twee spraakmakende concerten in de Ruïnekerk plaats.

Vrijdag

De vrijdagavond 7 september is traditioneel in het centrum de gezellige bijeenkomst van dorpelingen en iedereen die ooit iets met Bergen te doen heeft gehad. Onder het genot van een hapje en drankje wordt op acht buitenpodia door het hele dorp live muziek ten gehore gebracht. De muziekoptredens starten om 21.00 uur.
De avond start echter al om 19.00 uur met een optreden van Karin Bloemen. Zij brengt 'Karin Bloemen Goes Jazz' in de Ruïnekerk. Ook in 2017 gaf zij een optreden, dit jaar komt Bloemen met een grotendeels nieuw repertoire. Bestellen van entreekaarten kan via www.jazzbergen.nl Er is ook een VIP-arrangement voor ondernemers en/of dienstverleners die hun klanten met een enerverende avond willen verrassen. Informeer over de mogelijkheden via e-mailadres: sponsoring@jazzbergen.nl
Zaterdag

Op zaterdag 8 september kan het publiek de gehele dag terecht in het centrum van Bergen. Vanaf 14.00 uur spelen op diverse buitenpodia vele muzikanten en artiesten tijdens 'Bergens Talent'; altijd de moeite waard om eens te komen kijken. Nieuw tijdens het Jazz & Sail festival is een hilarisch straattheater programma. Op de zaterdagavond, waarop vanaf 21.00 uur het dorp uit haar voegen barst met de vele liveoptredens op de acht buitenpodia, wordt van 18.00 tot 20.30 uur een gevarieerd programma gebracht van professionele straattheateracts; 'Hendrick-Jan de Stuntman ontmoet Merel Kamp', bekend van het Oerol festival, komt met zijn laatste succesvolle show ‘Springtime’ naar Bergen centrum. Hij krijgt met zijn over de top romantische komedie, die uitmondt in een tragikomisch liefdesspel, een prachtige plek in Bergen centrum. Ricardo’s straatcircusshow komt met spectaculaire acrobatiek. Ricardo is in Europa één van de beste circusstraatartiesten. De oorspronkelijk (en soms nog wonende) Ruigoorder heeft al ruim twintig jaar ervaring in het vak en komt graag naar het andere ‘Kunstenaarsdorp’. Vanuit Alkmaar komt 'De mobiele eenheid' op hun invalidebromfiets uit 1967 met drum-aan-stel-hanger Bergen centrum binnenrijden. Dennis en Henk toeren rond, en waar het leuk is, wordt gestopt en start de theatrale reis over 'Riddum en Biet'. Slagwerk en humor zijn de belangrijkste ingrediënten van hun uitbundige show.
Om 19.00 uur begint de muziektheatervoorstelling 'The Road' van Frederique Spigt in de Ruïnekerk. Bestellen van entree kaarten www.jazzbergen.nl Ook hier is een VIP-arrangement beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden via sponsoring@jazzbergen.nl
Op de zaterdag vinden ook de voorrondes van de catamaranregatta plaats op het strand. De start is bij de Botenclub in Bergen aan Zee.
Zondag

Op zondag 9 september worden op het strand van Bergen aan Zee de catamaranrace vanaf de Botenclub gehouden en zijn er liveoptredens op verschillende locaties op en langs het strand. Kijk voor meer informatie over Jazz&Sail op www.jazzbergen.nl

Meer berichten