Nieuw filmseizoen bij Cinebergen

  Nieuws
The Mercy. (Foto: aangeleverd).
The Mercy. (Foto: aangeleverd). (rodi.nl)

BERGEN - Het nieuwe filmseizoen bij Cinebergen gaat in september van start met een legio aan nieuwe activiteiten om naar uit te kijken. Naast wederom het mooiste wat de wereldcinema te bieden heeft, getuige ook de maand september, ontplooit Cinebergen een aantal fraaie initiatieven in het nieuwe filmseizoen. Hierbij alvast een voorproefje.

Allereerst is er een uitbreiding van het aantal voorstellingen. Naast de vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag wordt vanaf september tevens op de dinsdagmiddag om 14.30 uur een film vertoond. Een afspraak mede tot stand gekomen in overleg met Stichting Welzijn Bergen.

Telefonische reserveerlijn

De reserveerlijn wordt vanaf september in haar oude glorie hersteld. Vanaf een kwartier na aanvang van elke voorstelling kan er gedurende 30 minuten telefonisch voor elke verdere voorstelling worden gereserveerd. De kaarten moeten dan wel uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de desbetreffende voorstelling worden opgehaald. Op deze wijze wil Cinebergen graag tegemoet komen aan de offline bezoeker. Tevens wordt hiermee het gebruik van de Cinebergen Filmbon vergemakkelijkt.
Speciale tarieven

Cinebergen wil het de bezoeker tijdens de voorstelling zo aangenaam mogelijk maken en daarom is er vanaf september tot een kwartier voor aanvang van elke voorstelling een speciaal tarief voor koffie en thee van 1 euro. Tevens wordt het aanbod aan lekkernijen uitgebreid.
Voor de smulpapen

En als we het dan toch over lekkernijen hebben: ook komend seizoen presenteert chefkok Jeroen Klepper van Hemingway’s Beach Restaurant tweemaandelijks tijdens Food & Film weer een bijzonder tweegangen menu, een menu in het teken van het jaargetijde of van de gekozen film.
Nog meer goed nieuws voor de smulpapen onder de Cinebergen bezoekers. Vanaf september presenteert Cinebergen elke tweede zaterdag van de maand voorafgaand aan de middagvoorstelling een verrukkelijke high tea, een zowel zoete als hartige traktatie.
Nabespreking film

Je buik vol van al dat eten? Vanaf september is er maandelijks na afloop van een film een nabespreking onder leiding van lifecoach Ingeborg La Haye, waarin wordt stilgestaan bij de belevenis van de bezoeker. Tevens wordt onderzocht hoe de Filmclub weer nieuw leven kan worden ingeblazen.
Educatie

Er is inmiddels overleg geweest met de BSG, de Adriaan Roland Holstschool en de Europese School over een nieuw groot educatieproject. ‘Wat ons bindt in Bergen’ (werktitel) moet een aantal korte films opleveren over organisaties/instituten als de Noorderhoeve, de Abdij van Egmond, de Europese School, Koorvereniging Bergen, museum Kranenburgh en filmtheater Cinebergen.
Festivals

In oktober vindt traditiegetrouw het jeugdfestival Cinekid plaats, en verder draagt Cinebergen ook haar steentje bij aan de Kunst10daagse. In november is het tijd voor de Europese Film4daagse in samenwerking met Filmhuis Alkmaar en Europe Direct. In de loop van de nieuwe jaargang wordt uitgetest hoe een band gesmeed kan worden tussen film en muziek. Dit moet uiteindelijk resulteren in een Film&Muziek Festival.
Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen (NH); www.cinebergen.nl.

Meer berichten